Rukomet

Podmlađene ''lavice'' umalo do iznenađenja, poraz od Danske na startu EP

Odlična partija podmlađenih ''lavica'' uprkos porazu na startu Evropskog prvenstva u Švedskoj. Crna Gora je na otvaranju šampionata Starog kontinenta u posljednjim sekundama sa sedmerca poražena od favorizovane Danske 22:21 (14:10). Najmlađi sastav na prvenstvu u Švedskoj bio je na korak od velikog rezultata, zaslužile su izabranice Dragana Adžića makar bod, ali sa ovakvom igrom mogu do dobrog rezultata protiv Češke u meču koji će biti presudan za plasman u drugi krug.
Podmlađene ''lavice'' umalo do iznenađenja, poraz od Danske na startu EP
Portal AnalitikaIzvor

Naša selekcija je povela golom Itane Grbić, ali su Dankinje brzo preuzele inicijativu, vodile su 10:6 i 13:8, ali smo serijom 3:1 u finišu (dve sedmerca realizovala je Majda) na pauzu otišli sa minusom od tri gola, 14:11.

Odlično smo otvorili drugi period, sa tri vezena gola smo došli do izjednačenja, a u 40. minutu i poveli 16:15. No, Danska koristi mali pad u igri ''lavica'' i dolazi do vođstva od 20:18, ali veoma brzo stižemo do izjednačenja na deset minuta do kraja meča.

Nesretno smo primili gol, propuštili smo četiri napada za izjednačenje, ali ni i peti! Malović na nešto manje od dva minuta pogađa za 21:21, ali na 30 sekundi do kraja sa sedmerca pogađaju Dankinje za novo vođstvo. Nijesmo iskoristili posljednji napad za remi, na kraju konačnih 22:21 za Dansku.

Raičević je bila najefikasnija u crnogorskoj selekciji sa sedam, dok je Majda Mehmedović postigla pet golova. Dansku je do pobjede predvodila Jorgensen sa devet pogodaka.

I pored poraza, selektor Dragan Adžić može biti itekako zadovoljan izdanjem nove podmlađene generacije, jer ove đevojke treba da budu okosnica nacionalnog tima na Olimpijskimigrama u Tokiju 2020. godine.

U drugom meču grupe C, Češka je priredila iznenađenje i savladala Mađarsku 27:22. U narednom kolu u srijedu igramo sa Češkom od 18 sati i 30 minuta.

statmneden051216

 

Portal Analitika