Politika

Ministar vanjskih poslova Darmanović primio ambasadora SR Njemačke Materna

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof.dr Srđan Darmanović primio je danas ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori Hansa Gintera Materna.
Ministar vanjskih poslova Darmanović primio ambasadora SR Njemačke Materna
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Darmanović je poželio ambasadoru uspješnu misiju i izrazio spremnost za nastavak odlične saradnje Crne Gore i SR Njemačke. Ponovio je zahvalnost Njemačkoj za kontinuiranu podršku integracionom putu Crne Gore u NATO i EU i na finalizaciji ratifikacije Pristupnog protokola Crne Gore u NATO. Pozdravio je nastavak politike vrlo angažovanog odnosa Njemačke na planu podrške svim državama regioma i izrazio očekivanje da će kroz Berlinski proces i u periodu koji je pred nama istim intezitetom biti zagovornik evropske perspektive zemalja Zapadnog Balkana.

Bilo je riječi i o saradnji u okviru OEBS, imajući u vidu da Njemačka ove godine presjedava ovom organizacijom. Tim povodom, ministar Darmanović je najavio svoje učešće na ministarskom sastanku OEBS koji se održava u Hamburgu  8-9.decembar 2016.godine.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo ostvarenom saradnjom u brojnim oblastima od obostranog interesa s akcentom na oblasti pravde, odbrane i unutrašnjih poslova.

Tokom sastanka bilo je riječi o aktuelnim političkim prilikama u Evropi  i drugim temama od međunarodnog značaja.

 

Portal Analitika