Društvo

Djevojčica u lošem stanju, policija ispituje slučaj

Osnovno tužilaštvo u Rožajama upoznato je sa slučajem petogodišnje djevojčice kojoj se doktori u Kliničkom centru bore za život, nakon što su joj roditelji vaške tretirali sredstvom za istrebljenje zlatice, ali još nije otvorilo izvidjaj dok policija ne ispita cijeli slučaj, izjavio je za Portal Analitika portparol tužilaštva Armin Selmanović.
Djevojčica u lošem stanju, policija ispituje slučaj
Portal AnalitikaIzvor

Selmanović je kazao da je Tužilaštvo otvorilo izviđaj u drugom slučaju, od prije mjesec dana, kada su roditelji na sličan način tretirali vaške kod osmoro djece, koja su takođe bila u jako lošem stanju, ali koja su se oporavila.

Prema raspoloživim informacijama, petogodišnja djevočica je i dalje je životno ugrožena. Roditelji su djevojčici tretirali vaške sredstvom na bazi etiola koje služi za kupanje životinja kad imaju vaške.

Etiol je izuzetno opasan u većoj koncentraciji, i može ugroziti život ljudi, odnosno da se čep te tečnosti rastvara u 100 litara vode. Ljekari apeluju na roditelje da kod pojave vaški koriste sredstva koja će im propisati ljekari ili farmaceutski radnici.


 

Portal Analitika