Rukomet

VIDEO: „Lavice“ odradile posljednji trening pred Dansku

Ivana Božović nije u konkurenciji za najboljih 16 koje će večeras od 20.45 istrčati na teren dvorane Isstadiona (kapacitet 4.200 mjesta) u premijernom meču grupe C šampionata Evrope između Crne Gore i Danske.
VIDEO: „Lavice“ odradile posljednji trening pred Dansku
Portal AnalitikaIzvor

To je prva odluka selektora Dragana Adžića, možda i najteža od dolaska u Švedsku (subota popodne), ali...

Danska traži posebnu igru, specifičnost, preciznost, brzinu, trkačku ekipu koja je u svakom trenutku spremna da odgovori na skandinavski stil rukometa.

Do sada je Adžić imao adute u rukavu. Pokazao je to u martu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre i tri mjeseca ranije u grupnoj fazi Svjetskog šampionata.

Večeras???

- Neke igračice koje su se dokazale kroz mlađe kategodije godište 90. i mlađe su dio ovog tima. Naše igračice, tog godišta, su ostvarenije, ali i mnogo istrošenije u postizanju velikih rezultata koje Danska nije imala. Nadam se da ćemo uspjeti, kao što smo uspjevali do sada, da im poremetimo igru - kazao je Adžić.

Inače, trening „lavica“ jutros je posmatralo nekoliko ino novinara, uz još neka službena lica. I to neometano. Novinari iz Crne Gore, tokom treninga reprezentacije Mađarske (u trajanju od 30 minuta i u principu nema nikakvih taktičkih zamisli) odstranjeni su sa tribina!

Dankinje nijesu trenirale!

Sportski kompleks: Stadion FK Malmea naslonjen je na rukometnu dvoranu,a u sklopu ogromnog sportskog kompleska su tereni za odbojku, košarku, mini golf, zatvoreni bazeni (nijesu olimpijski), teretane... Višespratnica, od hiljadu mjesta za parking, je dio kompleksa koji se nalazi u mirnijem (otmenijem) dijelu grada.

Fudbal je obožavani sport u Malmeu.  

Taksi usluga: 900 metra - 10 eura: U Malmeu je bicik najomiljenije prevozno sredstvo. Gradski prevoz je papren, a taksi je za one sa baš dubokim džepom.

Start je 6 eura, a za 900 metara treba izdvojiti 10 eura!

Danska favorit: Švedski mediji pišu da su Dankinje jedne od glavnih favoritkinja za osvajanje medalje. Podržavaju zemlju koja im je geografski najbliža. Crnu Goru vide isped Mađarske, a  mnogi od novinara sa kojima smo razgovarali, vjeruju da će Dankinje večeras lako izaći na kraj sa „lavicama“.

A.M.

 

Portal Analitika