Politika

Vlada se još nije odredila

Crnogorska Vlada nije se još odredila u vezi sa učešćem ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke na Povorci ponosa, 17. decembra u Podgorici, rekla je šefica njegovog kabineta Sanja Žugić.
Vlada se još nije odredila
Portal AnalitikaIzvor

Ona je, na pitanje novinara da li će resorni ministar učestovovati na Povorci, kazala da je prethodnih godina odluku o učešću na Prajdu donosila Vlada.

„Vlada se još nije odredila prema tom pitanju, jer je poziv stigao prije par dana. Imamo oko deset dana do ovogodišnje Povorke, tako da će zainteresovana javnost biti blagovremeno obavještena“, rekla je Žugić.

Organizacioni odbor četvrtog Montenegro prajda i organizacija Kvir Montenegro pozvali su Zenku da učestvuje na Povorci ponosa.

„Vjerujemo da će Vaš angažman tokom početog mandata biti obilježen punom i direktnom podrškom našim ljudskim pravima, usvajanjem zakonskih rješenja koje će u značajnoj mjeri podići nivo naše jednakosti u pravnom okviru Crne Gore i profesionalan, slijedeći primjere ministara iz razvijenih zemalja sa dugom tradicijom demokratije“, navodi se u pismu upućenom Zenki.

MINA

Portal Analitika