Rukomet

RK „Morača 2015“: Incident nesportskim potezom izazvao igrač RK "Nikšić 2014"

Upravni odbor RK "Morača 2015", sportski direktor, treneri i igrači imali su večeras hitan sastanak, na kojem su sagledane sve okolnosti koje su dovele do nemilih scena u samom finišu meča, navodi se u saopštenju kluba dostavljenom Portalu Analitika.
RK „Morača 2015“: Incident nesportskim potezom izazvao igrač RK "Nikšić 2014"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Rukometni klub "Morača 2015", kao odgovorna i sportski usmjerena institucija, dužan je bio da iznese stav povodom dešavanja na utakmici sedmog kola Druge crnogorske lige između RK "Nikšić 2014" i RK "Morača 2015", održanoj u subotu, 3. decembra 2016. godine, u nikšićkom Sportskom centru, što su i uradili putem saopštenja.

Na hitnom sastanku je iskazano žaljenje zbog incidenta. Konstatovano je da prekid susreta nijesu izazvali rukometaši, članovi stručnog štaba i predstavnici Kluba, kao i da nijesu uticali na dešavanja koja su prethodila.

- Izostali uslovi za odigravanje utakmice prema propozicijama Rukometnog saveza Crne Gore, jer u nikšićkom Sportskom centru nije bilo predstavnika javnog reda i mira. To je omogućilo brutalnu reakciju dijela gledalaca prema svim igračima, ali i ostalim predstavnicima RK "Morača 2015". Zaključeno je, takođe, da je incident izazvao igrač RK "Nikšić 2014", koji je nesportski udario našeg rukometaša.

Posebno je istaknuto da je neprimjereno da se do jutarnjih sati u Centru bezbjednosti Nikšić zadržavaju samo igrači RK "Morača 2015".

Misija kluba je promocija rukometa i sportskih vrijednosti, rezultati dolaze postepeno. Rukovodstvo RK "Morača 2015" ovlastilo je predstavnike i trenere da uspostave saradnju sa kolegama iz RK "Nikšić 2014". Tako bi se spustile tenzije i riješile sve nesuglasice na relaciji dva kluba i istovremeno doprinijelo unapređenju muškog rukometnog sporta u Crnoj Gori - zaključuje se u saopštenju sportskog direktora RK "Morača 2015", Veselina Kruščića.

Portal Analitika