Rukomet

MAJDA pred Dansku: Jedva čekamo da krene prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija igraće u ponedjeljak (20. 45 sati) u Malmeu sa Danskomutakmicu prvog kola C grupe Evropskog prvenstva u Švedskoj. Za izabranice DraganaAdžića koje su najmlađi sastav na šampionatu u Švedskoj, biće to prvi duel u novom ciklusu sa generacijom igračica koje bi trebalo da budu okosnica nacionalnog tima na Olimpijskimigrama u Tokiju 2020. godine.
MAJDA pred Dansku: Jedva čekamo da krene prvenstvo
Portal AnalitikaIzvor

”Crvene” su odradile i drugi trening u Malmeu i u sjajnom raspoloženju dočekuju premijerni meč na šampionatu protiv Danske, koja je i favorit u grupi C. Takmičenje u grupi C otvoriće meč između Mađarske i Češke, koji će početi u 18 sati i 45 minuta. Najbolje tri reprezentacije ukrstiće se sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

“Jedva čekamo da počne prvenstvo i da u ovom, drugačijem sastavu pokušamo da ostvarimo cilj. Dansku je bilo teško pobjediti i sa onom starijom selekcijom, ali mi ćemo dati sve od sebe i ginuti na terenu. Sa našom dobrom odbranom koje se oni plaše mislim da možemo da im se suprostavimo. Najbitnije je proći grupu pa onda korak po korak da vidimo koliko može ova mlada reprezentacija. Svaki meč moramo krenuti dobro, daćemo sve od sebe i ne gubimo nadu“, kazala je krilo Majda Mehmedović.

Sanja Premović uvjerava da će ona i njene saigračice dati poslednji atom snage da bi ostvarile pobjedu.

“Čeka nas veoma težak posao. Danska će imati veliku podršku navijača, tako da će biti teško, ali daćemo sve od sebe, posljednji atom snage i nadamo se najboljem rezultatu. Nijesmo imale puno vremena da zajedno vježbamo i treniramo. Ovo će nam biti veliko iskustvo i vjerujem da ćemo iskoristiti maksimalno šansu koja nam se pružila i prvenstvo će nam znatno pomoći u narednim takmičenjima. Cilj nam je da prođemo grupu i onda bi igrali još tri utakmice. Idemo korak po korak, igraćemo maksimalno sa svim protivnicima. Glavni adut je naša mladost i što nas protivnici ne poznaju, tako da sve rivale možemo da iznenadimo – kazala je Premović.

Portal Analitika