Politika

DPS: Do Vučića preko Berlina i Moskve

Tek što se stišala berlinska DF-bruka, stiže nova iz Moskve. Samo što su u toj predstavi drugi glumci. Tamo su u glavnim ulogama Andrija Mandić i Milan Knežević. Šta li su sve ispričali sagovornicima, kad su se toliko povjerili beogradskoj "Politici". Ta novina u podnaslovu sugeriše da su posjete DF-ovaca Berlinu i Moskvi organizovane uoči susreta sa srpskim premijerom Aleksandom Vučićem. Valjda da to Vučić slučajno ne previdi. Lideri DF izgleda očekuju da Njemačka i Rusija izvrše na njega pritisak da demantuje samog sebe. Da im kaže da nije vidio što je vidio, i da ne zna što zna o pokušaju nasilnog rušenja vlasti u Crnoj Gori i planiranoj likvidaciji crnogorskog premijera 16. oktobra, ocjenjuju iz DPS-a u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
DPS: Do Vučića preko Berlina i Moskve
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema "Politici", Mandić je domaćinima u Moskvi objasnio da je "jedini imao interes od državnog udara u Crnoj Gori režim Mila Đukanovića", dodaju u DPS-u. 

- Drugim riječima - jedino je Đukanović imao interes da ga ubiju. Još je podosta tamo bisera. Da bi fascinirao sagovornike pričao im je da su u snažnoj akciji ovih dana, da obilaze najvažnije međunarodne centre, te da su mu kolege dan prije bile u kabinetu Angele Merkel. Kao da u Moskvi ne prate medije, i da ne znaju kako su mu prošle kolege u Bundestagu. Najsmješnije od svega je što je apelovao da im pomognu državni organi Rusije da se utvrdi istina o državnom udaru. Kao da su učestvovali na izborima za Državnu Dumu Ruske Federacije, a ne za crnogorski parlament. Nije im rekao da su u Bundestagu, kako zbijaju šale Podgoričani, čim su upoznali DF-ovce požurili da ratifikuju Protokol o pristupanju Crne Gore NATO.

Jadao se Mandić i da je Crna Gora, što se tiče politike, u stanju beznađa i haosa. Samo što nije precizirao - da je haos u glavama lidera DF. I beznađe takođe, jer dok neko od njih ne propjeva ,dok istraga ne utvrdi, svi su potencijalni kandidati za nesuđenog komandanta u planiranom haosu namijenjenom Crnoj Gori u izbornoj noći. Tu im neće pomoći ni Moskva, ni Berlin, ni Vlada u sjenci koju su najavili ruskim pokroviteljima. Tu su se već preigrali, jer previđaju da takvi ne trebaju nikome. Mada je to jedino što su pošteno priznali. Vlada u sjenci je jedina vlada koju crnogorska opozicija može formirati dok je vode sadašnji lideri. Bez obzira na pripomaganje iz Dume, i oko Dume. I na blagonaklonost "Politike" - zaključuju u saopštenju iz Demokratske partije socijalista.

Portal Analitika