Politika

Opozicija pripremila izvještaj o izbornim neregularnostima

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić i međunarodni sekretar SDP Ivan Vujović učestvovali su na Savjetu Partije evrospkih socijalista, koji je u periodu od 1 do 4.decembra, održan u Pragu. Savjet PES održan je pod nazivom "Spasimo Evropu-PES za mlade i napredak".
Opozicija pripremila izvještaj o izbornim neregularnostima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik SDP je kao član Predsjedništva Partije evropskih socijalista, druge po snazi političke asocijacije u EU, učestvovao na sjednici Predsjedništva i liderskom sastanku  PES, koji je upriličen tokom zasijedanja Savjeta.

Krivokapić je tokom liderskog sastanka razgovarao  sa predsjednikom Laburista, Džeremijem Korbinom,i tom prilikom je istakao važnost uticaja britanske demokratije na naš region iskazujući očekivanje daljeg dinamiziranja međupartijske saradnje između SDP i britanskih laburista.

Krivokapić je u razgovoru sa predstavnicima Laburističke partije Velike Britanije, razmijenio stavove o perspektivama jačanja demokratije na prostoru Jugoistočne Evrope, posebno u svijetlu najnovijih političkih dešavanja na globalnom političkom i bezbjednosnom planu. 

Predsjednik SDP je predstavnike britanskih laburista,dugogodišnje partnere SDP,upoznao sa političkim procesima u Crnoj Gori nakon izbora koji su održani u danu proglašenog državnog udara, ističući da tako sproveden izborni proces ne može obezbjediti političku stabilnost. 

Krivokapić je informisao sagovornike da zemlja koja ide ka EU i koja je faktički već član NATO-a, mora obezbijediti nesporne izbore i ambijent u kojem će se iskazati slobodna volja građana, dodajući da ambijent državnog udara i mnogih drugih izbornih neregulrnosti svakako to ne omogućava. On je takođe istakao da je opozicija pripremila izvještaj o izbornim neregularnostima, koji je predstavljen crnogorskoj javnosti, a biće proslijeđen i relevantnim međunarodnim i partnerskim adresama.

Predsjednik SDP je tokom Savjeta imao susrete i sa predstavnicima drugih partnerskih političkih partija iz regiona i zemalja Evropske unije. Sagovornici su posebno iskazali zahvalnost zbog činjenice da je Forum mladih SDP u ime Crne Gore bio aktivni ucesnik kampanje Evropskog plana za mlade, koja je širom Evrope sprovedena s ciljem promovisanja potrebe snažnijeg fokusa na status,zapošljavanje, usavršavanje i napredovanje mladih ljudi, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika