Politika

Cdu: Fotelje najveći problem formiranja vlasti

Iz Budvanskog Odbora Crnogorske demokratske unije (Cdu) podsjećaju da je od lokalnih izbora u tom gradu prošlo više od 45 dana i da vlast još uvijek nije konstituisana. "Naša opština se nalazi u ozbiljnoj krizi vlasti koja može imati teške i nesagledive posljedice za njeno buduće funkcionisanje", ocijenila je predsjednica odborničkog kluba Cdu u Skupštini opštine Budva Anđela Ivanović.
Cdu: Fotelje najveći problem formiranja vlasti
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Više je nego očigledno da novi konstituenti vlasti nijesu dovoljno svjesni svih posljedica koje može izazvati nedonošenje budžeta za sljedeću godinu u zakonom predviđenim rokovima", podsjeća Ivanović.

Pripreme za sljedeću turističku sezonu bi već morale biti u toku, s obzirom da je do početka sezone ostalo manje od četiri mjeseca, a naš grad, kao najznačajnija turistička destinacija iziskuje donošenje velikog broja Odluka i planova koji su neophodni za valjanu organizaciju turističke sezone u 2017. godini, podsjeća odbornica Cdu-a.

Ivanović podsjeća da je u prethodnoj godini u Budvi ostvareno preko 5 miliona noćenja, što čini preko 50 odsto turističkog prometa Crne Gore. Tvrdi da sada već veliko i ozbiljno kašnjenje u organizaciji grada kao turističke destinacije za narednu godinu može izazvati ogromnu štetu za opštinu, sve njene građane i Crnu Goru u cjelini. Upozorava da ovako ozbiljna situacija treba da bude glavni pokretač budućim konstituentima vlasti u Budvi, da brzo,  efikasno i bez odlaganja uspostave lokalnu vlast i počnu sa ozbiljnim radom kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme.

"Vremena za čekanje više nema i svi moraju shvatiti da su interesi grada i građana ispred svih partitokratskih interesa, koji očigledno koče uspostavu nove vlasti. 

Još uvijek ne želimo da vjerujemo da je podjela funkcija u budućoj vlasti jedini i najveći problem stranaka koje su nas obavijestile da imaju većinu za formiranje vlasti nakon održanih izbora. Vrijeme koje neumitno teče, nažalost potvrđuje da upravo podjela fotelja u novoj vlasti može biti najznačajni razlog za ovoliko kašnjenje", sigurna je Ivanović.

Iz Cdu-a konstatuju da, samim tim, padaju u vodu sva ona predizborna obećanja i pompezne priče. 

"Građani Budve su glasali za promjene i te promjene se sa nestrpljenjem očekuju. Zato pozivamo stranke koje su nas obavijestile da preuzimaju vlast u Budvi nakon izbora, da odmah, bez odlaganja, pristupe organizaciji vlasti kakvu naš grad zaslužuje i očekuje. Da odmah pokrenu proces rada i odlučivanja koji će nam omogućiti da prevaziđemo veliko kašnjenje i učinimo sve što je potrebno za pripremu turističke sezone i normalno funkcionisanja svih segmenata vlasti u periodu pred nama", poručuju iz Cdu-a i upozoravaju da, ako ovaj njihov apel ne čuju oni kojima je upućen i nastave sa gubljenjem vremena, ukupna šteta može biti nesaglediva, a njihova neozbiljnost i neodgovornost pogubna za sve nas.

Portal Analitika