Politika

Marić: Predlog o ponavaljanju izbora legitiman

Doskorašnji ministar rada i socijalnog staranja u vladi izbornog povjerenja Boris Marić kazao je da je najnoviji predlog dijela opozicije o ponavljanju izbora legitimna inicijativa kojom se pokušavaju stabilizovati politički odnosi i duboka politička kriza. Kako je naveo u izjavi za „Dan”, način borbe opozicije je potpuno legitiman.
Marić: Predlog o ponavaljanju izbora legitiman
Portal AnalitikaIzvor

“Opozicija traži praktično vanredne izbore, kao rješenje za mogući izlazak iz ove duboke političke krize. Treba sačekati i vidjeti na koji način će taj zahtjev opozicija dalje artikulisati”, ukazao je Marić.

Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han boraviće 8. decembra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, a sastaće se sa predstavnicima vlade i opozicije povodom najaktuelnijih političkih tema, uključujući opozicioni bojkot institucija i pokušaj državnog udara na dan izbora. 

Iz Delegacije EU u Podgorici u petak je zvanično saopšteno da će se komesar Johanes Han tokom zvanične posjete Crnoj Gori sastati sa novoizabranim predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem i liderima svih opozicionih političkih subjekata koji su zastupljeni u novom sazivu Skupštine Crne Gore. To su, kako se precizira u saopštenju Delegacije Evropske unije u Podgorici, Demos, SNP, URA, SDP, Demokrate i Demokratski front.

IZVOR: Dan

 

Portal Analitika