Crna hronika

Kožarev mercedes planuo u vožnji, pa eksplodirao

Na lice mjesta upućene su sve raspoložive policijske snage zbog sumnje da je pod auto podmetnuta bomba. Jedna od pretpostavki bila je da je eksplozivna naprava aktivirana daljinskim upravljačem, piše Pobjeda.
Kožarev mercedes planuo u vožnji, pa eksplodirao
Portal AnalitikaIzvor

Blindirani ,,mercedes G“ Alana Kožara zapalio se sinoć u toku vožnje oko 20.40 časova u mjestu Belveder, blizu Starog Bara.

Ubrzo nakon što je ispod haube džipa planulo, došlo je i do eksplozije.

Kožar i njegova supruga su prošli bez povreda jer su prije eksplozije uspjeli da istrče iz vozila.

U događaju nije bilo povrijeđenih lica. Od požara je na vozilu nastupila materijalna šteta na prednjem dijelu vozila”, saopštili su iz Uprave policije.

Službenici CB Bar će sa službenicima Forenzičkog centra izvršiti uviđaj.

“Uzrok požara u vozilu će biti utvrđen nakon vještačenja”, saopštili su iz Uprave policije.

Upravo su Alan i njegov brat Robert prije nekoliko dana bili prvi na listi policijskog pretresa u okviru akcije pod kodnim nazivom ,,Top gan“. Povod akcije bile su nerasvijetljene mafijaške likvidacije na teritoriji ovog lučkog grada, ali i operativni podaci koji ukazuju da se ova grupacija bavi distribucijom narkotika, ucjenama, reketiranjem građana i iznudama.

Kožar je u policijskoj evidenciji označen kao istaknuti pripadnik grupacije pokojnog Luke Đurovića. Bio u zatvoru zbog sumnje da je pripadao grupi koja je likvidirala policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i 10 mjeseci zbog podmetanja tri eksplozije na gradilištu hotela Splendid.

 

Portal Analitika