Fudbal

Gvardiola ili Konte u derbiju Ostrva

Derbi od 620.000.000 eura! Gvardiolina tiki-taka ili Konteov ratnički fudbal? Od 13.30 na Etihad će biti mjesto okršaja Mančester Sitija i Čelsija, na otvaranju četrnaeste runde Premijer lige.
Gvardiola ili Konte u derbiju Ostrva
Portal AnalitikaIzvor

U posljednje tri utakmice mreže su se tresle bar po tri puta. Na prethodnih šest mečeva viđena su minimum po dva gola.

"Ovaj mjesec je jako važan za nas. Vidjećemo na kojem nivou se nalazi klub. Ne mislim o tome šta će se desiti, da li ćemo pobijediti ili izgubiti. Najviše razmišljam o tome koji ćemo nivo dostići i da li ćemo uspjeti da se borimo do posljednjeg trenutka u cijeloj sezoni. Interesuje me kako ćemo se takmičiti, kakav ćemo fudbal igrati protiv tri-četiri najbolja tima. Poslije ćemo praviti analize", jasan je Gvardiola. 

Sedam uzastopnih pobjeda u šampionatu, uz bar dva postignuta gola u šest navrata i sačuvane mreže u isto toliko slučajeva, Čelsi predstavlja najveći strah i trepet za protivničke odbrane.

"Pamtim moju prvu konferenciju za štampu, malo ko je vjerovao u Čelsi, u ono što radimo. Mislim da sve što smo postigli dosad mora da bude veliki podstrek za nas da nastavimo ono što smo započeli, a valjda će se i razmišljanje ljudi promijeniti. Mi radimo za nas, za klub i navijače, da pokažemo da volimo ovaj dres, da volimo klub. Takve stvari su normalne kada igrate za jedan tako veliki tim kao Čelsi. Očekivanja su uvijek najveća", smatra Konte. 

Čelsi je bez trijumfa u Sitijevom domu već dvije i po godine. Ali, u posljednja tri kola Premijer lige ima isti broj trijumfa i to tako da se mreža Tiba Kurtoe nije ni zalelujala.

Portal Analitika