Fudbal

El Klasiko: Barselona ili Real Madrid

Današnji Barselone i Real Madrida mogao bi biti ključan u borbi za titulu. Madriđani imaju šest bodova više od rivala, pa bi eventualnom pobjedom na Nou Kampu, sedmom uzastopnom u nizu, napravili ogroman korak ka tronu.
El Klasiko: Barselona ili Real Madrid
Portal AnalitikaIzvor

U posljednjem El Klasiku odigranom upravo u Kataloniji 2. aprila slavio je Real 2:1, pogotkom Kristijana Ronalda za preokret u 85. minutu sa igračem manje. 

"Barselona je branilac titule i tim koji uvijek dobro igra velike utakmice. Mi smo u dobrom momentumu ali ovo je samo mali dio sezone, bez obzira na rezultat borba će biti neizvjesna", rekao je trener Reala Zinedin Zidan. 

Barselona je u maloj krizi u prvenstvu, dva puta je remizirala ouči Klasika. 

"Bez obzira na rezultat, mislim da ova utakmica neće biti ključna. Tek je 14. u sezoni, Real bi stekao interesantnu prednost ukoliko pobijedi, ali to neće odlučiti prvenstvo", rekao je trener Barselone Luis Enrike. 

Oba tima imaju problema sa povredama, ali mnogo ozbiljnija situacija je u Realu. Zidan prije svega ne može da računa na Gareta Bejla, a neizvjesni su još Alvaro Morata, Toni Kros i Fabio Koentrao. S druge strane, Enrike brine odbrana, nema Đordija Albe i Žeremija Matjea. 

Što se tiče statistike, Real je efikasniji tim od Barselone (36:33), a ima i bolju odbranu (11:14) ove sezone u prvenstvu. Meč se igra od 16 sati i 15 minuta.

Portal Analitika