Fudbal

Njemci uveli i četvrtu izmjenu!

Fudbalska federacija Njemačke promijenila je pravila igre kada je riječ o takmičenju u tamošnjem Kupu. Od četvrtfinala pa nadalje ekipama će biti dozvoljeno da izvrše i četvrtu izmjenu, ali samo ukoliko meč poslije regularnih 90 minuta ode u produžetke.
Njemci uveli i četvrtu izmjenu!
Portal AnalitikaIzvor

Prijedlog koji je iznio Fudbalski savez Njemačke usvojili su svi klubovi koji su se plasirali u završnicu najmasovnijeg takmičenja, a utakmice ove runde na programu su 7. i 8. februara sljedeće godine. FS Njemačke je ranije zatražio i dobio dozvolu od Internacionalog fudbalskog odbora, koji je odobrio ovu promjenu iako obično ne dozvoljava "novotarije".

Zbog činjenice da se igrači umore tokom utakmice, četvrta izmjena u produžetku biće kec u rukavu svakog kluba kako bi u dodatnom vremenu mogao, uz pomoć svježeg igračam da juri pozitivan rezultat.

„Drago nam je što su svi klubovi uvidjeli korist od ove promjene u takmičenju. Učestvovanje u pilot projektu kroz Kup omogućiće nam da sagledamo sve pozitivne, ali i negativne aspekte ove odluke“, kažu u FS Njemačke.

Inače, ova organizacija je druga koja je implemnentirala novo pravilo o izmjenama u svoje kup takmičenje. Prije njih isto je učinio i FA Engleske pa će klubovi u ovogodišnjem FA Kupu od četvrtfinala imati izmjenu više u produžetku.

Portal Analitika