Fudbal

UEFA zainteresovana za izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona

Izvršni direktor kompanije „ArenaCom“ i ekspert UEFA-e za razvoj stadiona i bezbjednost Tomaš Špek održao je prezentaciju u okviru koje je predstavio reference te svjetski poznate kompanije tokom drugog dana konferencije posvećene realizaciji veoma važnog projekta - izgradnji Istočne tribine Gradskog stadiona.
UEFA zainteresovana za izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je ovom prilikom potvrdio raspoloženje UEFA-e da učestvuje u projektu izgradnje Istočne tribine i naglasio interesovanje kompanije „ArenaCom“  da bude dio tog procesa.

Kompanija na čijem je čelu učestvovala je u izgradnji desetine stadiona za potrebe Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006, Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, 2012, i mnogih drugih širom Evrope, a trenutno realizuje projekte izgradnje stadiona za potrebe Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018, Evropskog prvenstva u Ukrajni 2020, Svjetskog prvenstva u Kataru 2022, kao i druge manje projekte.

Nakon jučerašnjeg predstavljanja Konzorcijuma koji će raditi Studiju izvodljivosti sa idejnim rješenjem za Istočnu tribinu, današnjoj konferenciji je prisustvovao značajan broj potencijalnih investitora, domaćih i inostranih kompanija koje svojim kapacitetima mogu da doprinesu razvoju tog projekta.

Oni su sa privrednicima iz Glavnog grada razmijenili određena iskustva i razmotrili modele u izradi Studije i potencijalnog angažmana tokom realizacije tog projekta.

Tokom konferencije prezentaciju na temu razvoja modela javno privatnog partnerstva održao je predstavnik C.R.E.A.M. Europe PPP Alliance Zoran Jelić koji je predstavio neke od najefikanijih aranžmana realizacije javno privanog partnerstva kada je u pitanju izgradnja sportske infrastrukture.

Menadžer Glavnog grada Dragutin Đeković je u ime gradske uprave prezentovao potencijale lokaliteta na kojem se nalazi Istočna tribina, ali i užeg centra grada, dajući konkretne informacije i detalje vezane  za čitav taj prostor u cilju što kvalitetnije izrade Studije.

Portal Analitika