Politika

SDP: Ratni zločini ne zastarijevaju, sramota sluganstva DPS-u

Povodom teksta koji je Portal Analitika danas prenijela iz dnevnog lista Pobjeda, Socijaldemokratska partija obratila se javnim reagovanjem.
SDP: Ratni zločini ne zastarijevaju, sramota sluganstva DPS-u
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje prenosimo integralno.

“Slavku Peroviću pripada čast da je bio simbol borbe protiv velikosrpske i ratne politike koju je vodio DPS. To mu se ne može oduzeti, a to posebno ne želi niko od nas u SDP-u.

Ko je bio prvi, drugi li treći od Crnogoraca da govori na mitinzima demokratske opozicije u Srbiji je nebitno spram činjenice da je neko bio uz njih, a Pobjeda i DPS u krvavom pohodu na bivšu nam domovinu.

Pobjeda je tada bila list govora mržnje i ratnog zločina, a sada je govora mržnje i mirnodopskog kriminala . Cilj je i tada i sada isti - laž da bi se poharalo.

Za SDP se zna da je na pravoj strani četvrt vijeka i mi ne bježimo od prošlosti - ona nas potvrdjuje .Vaša novina mora kao i DPS spaljivati udžbenike istorije za gimnaziju da naša djeca ne uče o sramoti koja će nas nadživjeti. Sramota sluganstva DPS-a u najsramotnijem ratu na prostoru Evrope poslije drugog svjetskog .

Da vas podsjetimo da ratni zločini ne zastarijavaju i nije lijepo da predsjednika DPS-a podjećate kako je on držao govore na Palama sa Karadžićem. Kako je slao policijske jedinice na Dubrovnik i, po kazivanju pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, gorivo za tenkove za napade na Srebrenicu...U svemu ovome je vaš list imao ključnu propagandnu i ratnohuškačku ulogu, dokumentovanu i kroz dodatak koji ste štampali pod naslovom “Rat za mir”.

To ko je bio prvi drugi ili treći na pravoj strani devedesetih ne mijenja činjenicu da ne smijete da napišete da li je Đukanović bio prvi drugi ili treći u zajedničnom poduhvatu Miloševićevog rušenja Jugoslavije”, zaključili su u SDP-u.

Portal Analitika