Protokol

Bošković sa Hlobenom: Slovačka i dalje podrška Crnoj Gori

Ambasador Slovačke Republike u Crnoj Gori, Roman Hloben, boravio je danas u posjeti Ministarstvu odbrane i tom prilikom se sastao sa ministrom odbrane, mr Predragom Boškovićem.
Bošković sa  Hlobenom: Slovačka i dalje podrška Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Hloben čestitao je Boškoviću imenovanje na novu dužnost, te istakao da Crna Gora ostvaruje veoma vidljive rezultate, ne samo u procesu pristupanja Alijansi, već i u okviru pristupnih pregovora sa EU. On je takođe naglasio da će Slovačka Republika i u budućem periodu pružati snažnu podršku Crnoj Gori na putu ka članstvu u Alijansi, kao i da je njegova zemlja bila jedna od prvih članica Alijanse koja je ratifikovala Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Ministar Bošković je izrazio zahvalnost na podršci koju Slovačka Republika od samog početka integracionih procesa pruža Crnoj Gori i istakao da će Ministarstvo odbrane ostati posvećeno ostvarenju prioritetnog spoljnopolitičkog cilja države Crne Gore, a to je punopravno članstvo u NATO.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostora za produbljivanje bilateralne saradnje u oblasti odbrane između dvije zemlje.

Portal Analitika