Protokol

Brajović- Poša: Mađarska dijeli integrativna iskustva sa Crnom Gorom

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristiana Pošu, koji mu je, između ostalog uručio pismo predsjednika mađarskog parlamenta Lasla Kevera sa čestitkom i izrazima najljepših želja za uspješan rad i saradnju dvaju parlamenata.
Brajović- Poša: Mađarska dijeli integrativna iskustva sa Crnom Gorom
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Brajović i ambasador Poša još jednom su potvrdili izvanredne odnose Crne Gore i Mađarske, kako na političkom, tako i ekonomskom i kulturnom planu.

Predsjednik crnogorskog parlamenta je zahvalio ambasadoru Poši na kontinuiranoj podršci koju Mađarska kao članica NATO i Evropske Unije pruža Crnoj Gori:

Mađarska dijeli sa Crnom Gorom dragocjena iskustva integrativnih procesa, pri čemu razumije i uvažava specifičnosti naše države, naglasio je Brajović.

Sagovornici su podvukli značaj činjenice da je ambasada Mađarske u Podgorici kontakt ambasada NATO, a to će biti sve do punopravnog članstva Crne Gore u ovom savezu sledeće godine.

Ambasador Poša je najavio  predstojeće aktivnosti na promociji mađarske kulture u Crnoj Gori, a za narednu godinu više susreta na nivou parlamentarnog dijaloga zemalja regiona. Na tim susretima će Crna Gora imati veoma značajnu ulogu kao država koja je, po riječima ambasadora Poše, od sticanja nezavisnosti od svih država Regiona napravila najveći iskorak ka NATO i Evropskoj Uniji.

 

Portal Analitika