Politika

Krivokapić: Vlada ne može dugo trajati

Vlada formirana nakon izbora održanih u danu objavljenog državnog udara ne može dugo trajati i očigledno je da je ona, u okolnostima duboke političke krize, privremeno stanje, ocijenio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.
Krivokapić: Vlada ne može dugo trajati
Portal AnalitikaIzvor

“Ključno pitanje je da li će neko u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), nakon sto se okonča atmosfera državnog udara i sezona lova na izdajnike, biti dovoljno mudar da to shvati i u skladu sa tim povlači političke poteze“, kazao je Krivokapić nedjeljniku Vreme.

On je rekao da će SDP tražiti demokratski izlaz iz duboke političke krize koji podrazumijeva ponavljanje izbora u primjerenom roku.

„Tom cilju opozicija treba da prilagodi svoje aktivnosti koje moraju biti dobro osmišljene i organizovane tako da ne ostavi prostor DPS-u da iz tog procesa izađe jači, kao što je bio slučaj sa protestima Demokratskog fronta“, rekao je Krivokapić.

On je poručio da „moramo biti oprezni jer su pojedinci iz DPS-a spremni da brane vlast po svaku cijenu“.

„Uvjereni smo da će nakon skore finalizacije članstva Crne Gore u NATO demokratski procesi biti ubrzani i da će se otvoriti prostor za ponovljene izbore i okupljanje demokratskih snaga oko političke stabilizacije i vađenja Crne Gore iz duboke političko–ekonomske krize", kazao je Krivokapić.

Izvor: Mina

Portal Analitika