Košarka

ZUROS pred meč sa MZT-om: Pravim pristupom do nove pobjede!

Nažalost ove sedmice kada smo željeli da radimo naporno i da te neke nove stvari koje smo dogovarali primijenimo, imali smo mnogo, mnogo, problema s povredama. Imali smo igrače koji nijesu trenirali. Danas ćemo vidjeti koliko će uopšte igrača da bude spremno za utakmicu u nedjelju, kazao je trener ekipe iz Njegoševog parka, Ilijas Zuros, na današnjem presu.
ZUROS pred meč sa MZT-om: Pravim pristupom do nove pobjede!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Plave“ u nedjelju od 17 sati očekuje meč 12. kola ABA lige. Protivnik je skopski MZT. Podgoričani će u gostima pokušati da upišu jedanaestu pobjedu, ali im neće biti lako, jer trener Zuros ima kadrovskih problema pred današnji polazak na put. On napominje da MZT ima novog stratega koji će makedonski tim voditi sa klupe i da su u proteklih sedam dana dosta toga promijenili u igračkoj filozofiji.

- Igramo protiv veoma dobrog tima, sa veoma dobrim igračima. Imaju novog trenera koji je od prošle sedmice promijenio mnogo toga na terenu što se tiče filozofije igre i mentaliteta, takođe. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i da odigramo jako da bi dobili ovu utakmicu - kazao je Zuros i dodao:

- Ne mogu da kažem koji su trenutno igrači povrijeđeni. U pitanju je njih dosta. Moguće da je do toga dijelom došlo i zbog uslova u dvorani, jer je prilično hladno unutra.

Bek šuter Budućnost Volija, Petar Popović, naglašava da ključ pobjede leži u pravom pristupu utakmici.

- Imali smo prvu neđelju bez Eurokupa, sa novim trenerom. To smo iskoristili da odradimo neke detalje što se tiče odbrane i napada. Kad je u pitanju meč sa MZT-om znamo da su promijenili trenera i da i oni traže neki svoj ritam i da će probati da odigraju na svom terenu najbolje moguće, da pokušaju da slave. Na nama je da od početka budemo skoncentrisani i nametnemo naš ritam - znači da ne uđemo u trku sa njima i neki „run and gun“ i naravno uz dobar pristup i pravu energiju dođemo do pobjede - zaključio je Popović.

A.P.

Portal Analitika