Fudbal

Zidan ima tim za El Klasiko

Zinedin Zidana sjutra čeka gostovanje najvećem rivalu đe neće moći da računa na najjači tim, ali je do sada svima dokazao da u Realu nema nezamjenjivih bez kojih se ne može.
Zidan ima tim za El Klasiko
Portal AnalitikaIzvor

Zizu zbog povreda ne može da računa na dirigenta veznog reda Tonija Krosa, kao i na Gereta Bejla koji je takođe mnogo bitan igrač za Merengese. Ali Zidan je spremio rješenje. I to rješenje opet isključuje Hamesa Rodrigeza.

Madridska štampa otkriva da je Zidan već odredio startnih 11 za El Klasiko. Pored povrijeđenog Bejla i Krosa, neće biti ni Kazemira koji je bio junak iz sjenke na prethodnom gostovanju na Kamp Nou. Brazilac se oporavio od povrede, igrao u kupu, ali još nije 100 odsto spreman.

Na golu će biti Navas, a štoperski tandem će činiti Ramos i Varan koji su zaliječili povrede, mada je Francuz bio pod znakom pitanja. Standardno, bekovi su Marselo i Karvahal. To je Zidanova omiljena odbrambena četvorka sa kojom je Real pobijedio svaki put ove sezone.

Zidanov plan je da vezni red na Kamp Nou čine plejmejker Luka Modrić, njegov zemljak Mateo Kovačić i Isko.

Iako se spekulisalo da će Hames Rodrigez zamijeniti Bejla, tu ulogu će ipak dobiti Lukas Vaksez koji je omiljeni Zidanov džoker i sjajno koristi šanse koja mu se pružaju. Korisniji je u defanzivi od Kolumbijca, a Real sigurno neće napasti na Kamp Nou, pa je ovakav izbor i razumljiv. I naravno, dva od tri mjesta u napadu su rezervisana za Ronalda i Benzemu. 

Portal Analitika