Društvo

Kadija: Nijesam dio plana

Televizija Pink M objavila snimak razgovora članova Savjeta RTCG, na kojem se čuje kako predsjednik ovog tijela Vladimir Pavićević objašnjava kolegama da se sa Andrijanom Kadijom sreo dan uoči sjednice i sa njom dogovarao da ona preuzme funkciju generalne direktorice Javnog servisa pošto smijene Rada Vojvodića.
Kadija: Nijesam dio plana
Portal AnalitikaIzvor

Smjena generalnog direktora Radio televizije Crne Gore Rada Vojvodića isplanirana je u „kuhinji“ jedne opozicione partije koja je preko Gorana Đurovića obezbijedila u Savjetu ove kuće većinu za njegovo razrješenje, a na „ruku im je išlo“ i to što Vojvodić više nije u milosti Demokratske partije socijalista, „koja je odlučila da se ne miješa u rat Đurovića i prvog čovjeka RTCG-a“, ispričao je Pobjedi nezvaničan sagovornik blizak vlasti.

- Vojvodić je sam „kuvao kašu“ sa Đurovićem i njemu bliskim ljudima, neka je sada sam i kusa – kategoričan je naš sagovornik.

Transkript

A da je Vojvodićeva smjena isplanirana potvrđuje i snimak do kojeg je došla Pink M televizija. U pauzi sjednice, dok su novinari bili van sale a televizijske kamere ostale uključene, predsjednik Savjeta RTCG Vladimir Pavićević prepričavao je razgovor sa Andrijanom Kadijom, koji je obavio sa njom dan uoči sjednice, kako bi je ubijedio da ona preuzme Vojvodićevu funkciju.

Transkript razgovora prenosimo u cjelosti:

Prvi glas (najvjerovatnije Goran Đurović) – Da se odmah obavi taj telefonski razgovor, ako je ona zainteresovana, da se odmah izjasnimo, da to bude jedan od predloga.

Drugi glas (najvjerovatnije Igor Tomić) – Mislite li da je ozbiljno da to uradimo telefonski?

Treći glas (najvjerovatnije Nikola Vukčević) – Ako je već to rekla, da li ste razgovarali, ako ste razgovarali što da ne.

Vladimir Pavićević – Ja sam razgovarao, moram reći i to je dugo trajalo, sinoć smo tu bili u „Anovima“ i obavili smo jedan razgovor. Ona je osoba takva da jednostavno razumije taj posao.

Četvrti glas (najvjerovatnije Nikola Vukčević) – Nemoj to da pričaš. Kamere su uključene. Ajde pauza, da se napravi pauza pet minuta. Kamere su uključene.

Peti glas (sekretarica) – Bio je postupak, napravili su pauzu, članovi savjeta su napravili dogovor, ali je…“. Snimak se tu prekida.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika