Politika

Opozicionari ne bojkotuju skupštinske plate

Zahtjeve za donošenje rješenja o zaradi podnijelo je za sada 39 poslanika, među kojima su i opozicioni predstavnici koji bojkotuju rad Skupštine, saznaje Pobjeda.
Opozicionari ne bojkotuju skupštinske plate
Portal AnalitikaIzvor

Administrativni odbor će na sjednici u ponedjeljak utvrditi rješenja o zaradama za poslanike 26. saziva Skupštine, koji profesionalno obavljaju taj posao, tako da se očekuje još zahtjeva za plate do 5. decembra. U dokumentaciji Administrativnog odbora, u koju je Pobjeda imala uvid, među onima koji su do 29. novembra predali zahtjeve su i poslanici Demokratskog fronta, opozicionog saveza koji bojkotuje Skupštinu.

Za platu su se prijavili lideri Fronta Andrija Mandić i Nebojša Medojević i poslanici Branko Radulović, Janko Vučinić, Slaven Radunović, Koča Pavlović, Jovan Jole Vučurović, Branka Boš- njak, Marina Jočić, Vera Bulatović, Milun Zogović, VeljkoVasiljević, Ljiljana Đurašković i Budimir Aleksić.

Na spisku prijavljenih za sada nema predstavnika Frontovog konstituenta DNP-a Milana Kneževića i Predraga Bulatovića.

Poslaničku platu zatražili su i svi poslanici Demokratske Crne Gore na čelu sa liderom stranke Aleksom Bečićem, koji je zahtjev uputio 28. novembra. Istog dana su se prijavile i njegove stranačke kolege Valentina Minić, Danilo Šaranović, Mijomir Pejović, Momo Koprivica, Zdenka Popović, Boris Bogdanović i Dženan Kolić.

Od poslanika koji bokotuju Skupštinu za platu su se još prijavili i Danijela Pavićević iz SNP-a i Dritan Abazović iz GP URA.

Za razliku od njih niko iz Demosa i SDP-a za sada nije podnio zahtjev za platu.

Od poslanika vladajuće koalicije, za platu su se, do sada, prijavili poslanici DPS-a Ana Nikolić, Predrag Sekulić, Obrad Mišo Stanišić, Luiđ Škrelja, Filip Vuković, Miodrag Vuković, Milorad Vuletić, Mirsad Murić, Branko Čavor, Marta Šćepanović, Marija Ćatović i Andrija Nikolić, kao i poslanici BS-a Nedžad Drešević i Ervin Ibrahimović, kao i Adrijan Vuskanović iz HGI. Osim zarada, na dnevom redu Administrativnog odbora u ponedjeljak će biti utvrđivanje broja članova stalnih odbora Skupštine, utvrđivanje liste kandidata za predsjednika i članove odbora, kao i donošenje rješenja o zaradi za predsjednika i članove 41. Vlade Crne Gore.

(Pobjeda)

Portal Analitika