Protokol

SNP Pljevlja: Položen vijenac na Spomenik palim borcima i žrtvama fašizma na Stražici

Delegacija Opštinskog odbora SNP Pljevlja, poštujući antifašističku tradiciju i žrtve pale za slobodu, položila je danas vijenac na Spomenik palim borcima i žrtvama fašizma na Stražici, povodom 75. godišnjice Pljevaljske bitke.
SNP Pljevlja: Položen vijenac na Spomenik palim borcima i žrtvama fašizma na Stražici
Portal AnalitikaIzvor

Centralnoj proslavi ovog značajnog datuma iz naše istorije, predstavnici OO SNP-a Pljevlja nijesu prisustvovali u znak solidarnosti sa Organizacijom boraca NOR-a Pljevlja koja je potpuno isključena iz organizacije ovogodišnjeg obilježavanja godišnjice Pljevaljske bitke, iako je punih sedam decenija bila nosilac njegovanja slobodarskih tradicija iz Drugog svjetskog rata u našoj opštini.

-Ta činjenica, kao i sama organizacija i koncept programa ovogodišnjeg obilježavanja ovog jubileja primorali su nas da na ovakav način postupimo, pritom ni na koji način ne umanjujući, već upravo iskreno cijeneći značaj Pljevaljske bitke i veličinu žrtve koju je naš narod podnio u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu. SNP će i u ovom vremenu punom iskušenja i izazova, nastaviti sa afirmacijom slobodarske tradicije i vrijednosti antifašizma, a time i značaja Crne Gore kao građanske države- navedeno je u saopštenju.

 

Portal Analitika