Društvo

Upravni odbor UCG: Šćepanović neće biti dekan

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore jednoglasno je odbio prijedlog Vijeća Prirodno-matematičkog fakulteta da se za dekana te univerzitetske jedinice, za mandatni period 2016 - 2019. godina, izabere prof. dr Stevan Šćepanović, vanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, saopštavaju oni.
 Upravni odbor UCG: Šćepanović neće biti dekan
Portal AnalitikaIzvor

"Ova odluka je konačna i protiv nje se ne može izjaviti žalba. Na prijedlog rektorke Radmile Vojvodić za vršioca dužnosti dekana na Prirodno-matematičkom fakultetu imenovan je prof. dr Predrag Miranović. On će na dužnost stupiti 4. decembra i obavljaće povjerenu funkciju do izbora dekana", dodaje se u saopštenju.

Upravni odbor odgodio je izbor dekana Pomorskog fakulteta Univerziteta Crne Gore zbog nejasne procedure izbora dekana na toj univerzitetskoj jedinici.

"O ovoj tački dnevnog reda raspravljaće se na narednoj sjednici Upravnog odbora.

Članovi Upravnog odbora razmotrili su finansijsko poslovanje na Univerzitetu Crne Gore između dvije sjednice i usvojili Pravilnik o načinu korišćenja sredstava i ostalih primanja zaposlenih na projektima, na poslovima sa tržišta i u okviru posebnih oblika nastave", saopšteno je iz Upravnog odboga UCG.

"Usvojeni su i pravilnici o dodacima za aktivnosti u funkciji realizacije nastave, kao i o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika