Fudbal

Kejn najplaćeniji fudbaler u istoriji Totenhema

Hari Kejn, poslije Serhija Aguera najubojitiji napadač Premijer lige u dvije posljednje sezone, produžio je ugovor sa Pijevcima do 2022. godine i postao najplaćeniji igrač u istoriji kluba sa Vajt Hart Lejna.
Kejn najplaćeniji fudbaler u istoriji Totenhema
Portal AnalitikaIzvor

Naporni višemjesečni pregovori okončani su poslije kompromisa sa obje strane, pošto je Kejn, koji je do sada zarađivao 60.000 funti neđeljno, tražio platu adekvatnu igraču takvog statusa, dok klub nije želio da se odriče nekih principa. Poput onog da niko nema više od 80.000 neđeljno koliko prima recimo golman Ugo Loris.

Kejnova osnovica iznosiće baš toliko, ali je caka u tome što će u zavisnosti od broja golova rasti do čak 125.000 funti za sedam dana, odnosno oko 150.000 eura neđeljno. Totenhem se samo osigurao u slučaju da 23-godišnji fudbaler izgubi ritam.

Otprilike toliko novca primao je samo još Emanuel Adebajor kada ga je Totenhem na ljeto 2012. otkupio od Mančester Sitija. Međutim, Građani su tada nastavili da plaćaju određeni dio Adebajorove zarade.

Ovaj put sve je na Totenhemu. Ali nisu u Londonu imali previše izbora s obzirom na to da Džejmi Vardi u Lesteru prima oko 120.000 funti neđeljno, a Danijel Staridž uLiverpulu čak 140.000.

Portal Analitika