Tenis

Uhapšeno sedam tenisera u Španiji!

Policija u Španiji je objavila da je uhapsila 34 osobe, od čega sedam tenisera zbog namještanja mečeva na ATP turnirima niže kategorije, popularnim fjučersima.
Uhapšeno sedam tenisera u Španiji!
Portal AnalitikaIzvor

Upravo po njima je i operacija dobila ime, a istraga koja je dovela do lišavanja slobode ovih prevaranata trajala je godinu i po dana. Sve je počelo još 2013. pošto se jedan nižerangirani teniser požalio da je dobio ponudu da namjesti meč koji je igrao, zašta bi mu slijedilo 1.000 eura. 

Modus operandi ove grupe, koja je namještala mečeve samo u Španiji, bio je sljedeći: šef grupe bi kontaktirao medijatora, koji bi potom dao ponudu teniseru, a namještalo ss sve, od konačnog ishoda, do broja gemova i setova. Uplate su bile oko 200 eura i vršile su se putem "Pay Pal-a". Prosječna dobit od svake opklade je iznosila 5.000 eura, a najveća je 10.250. Sveukupno, zarađeno je oko pola miliona, a sve na račun tamošnjih kladionica. Naravno, to tek tako nije moglo da prođe.

Uhapšeni teniseri, čija imena još nijesu otkrivena, bili su plasirani između 800. i 1.400 mjesta na ATP listi, a to su igrači kojima 1.000 eura mnogo znači. Ovi svojevrsni kriminalci su optuženi za korupciju u sportu i prevaru, zašta slijedi zatvorska kazna od šest mjeseci do četiri godine. 

Portal Analitika