Fudbal

Bekenbauer kupovao glasove za Mundijal 2006?

Činilo se da je korupcionaški skandal u Svjetskoj fudbalskoj asocijaciji pri kraju, ali je pojačana istraga koja se tiče Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj.
Bekenbauer kupovao glasove za Mundijal 2006?
Portal AnalitikaIzvor

Istražitelji su počeli sa pretresom kuća zvaničnik, zbog navoda da je bilo korupcije prilikom dodjele domaćinstva Mundijala Njemačkoj, rekli su tužioci u Švajcarskoj. Istraga je fokusirana na članove organizacionog komiteta Svjetskog prvenstva 2006. godine, među kojima je i legendarni Franc Bekenbauer, koji je negirao optužbe za korupciju.

Osim njega, pod sumnjom je i bivši visoki zvaničnik FIFA Urs Linsi, a njemački mediji navode da su korišćene velike svote novca kako bi se kupovali glasovi u ovoj organizaciji. Pored Bekenbauera i Linsija, predmet istrage su još dvojica članova organizacionog komiteta, čija imena još nisu poznata. 

„Kancelarija tužioca Švajcarske potvrđuje je da je 23. novembra 2016. godine sprovela pretres kuća u saradnji sa federalnom policijom (fedpol) na brojnim lokacijama u djelovima zemlje u kojima se govori njemačkim jezikom“, stoji u saopštenju.

Portal Analitika