Svijet

Doktor i medicinska sestra ubili njenog muža, svekrvu i još 4 pacijenata

Anestetičar Leonardo Kacaniga (60) iz italijanske bolnice u Saroni i medicinska sestra Laura Taroni (40) su postali ljubavnici, a zatim su ubili njenog muža, svekrvu i on je likvidirao još četiri pacijenata, a sumnja se da je broj mrtvih veći. Doktor "Smrt" i medicinska sestra su uhapšeni u akciji pod nazivom "Anđeli i demoni".
Doktor i medicinska sestra ubili njenog muža, svekrvu i još 4 pacijenata
Portal AnalitikaIzvor

Kako bi istražili sumnjive slučajeva smrti u bolnici, karabinjeri su Leonarda i Lauru pratili skoro dvije godine u sklopu operacije "Anđeli i demoni", pri čemu su njena djeca klasifikovana kao plavi i crveni anđeo.

Policija je uspjela da snimi bizaran i jeziv razgovor između Laure i njenog sina (11). Tema razgovora je bila hipotetična, ali svakako ledi krv u žilama.

"Onda ćemo da ubjemo baku Mariju. Koliko su fenomenalni naši zločinački umovi kad se spoje", rekao je tek maleni dječak.

"Nije jednostavno ubiti baku i tetku Gabrijelu. Osim ukoliko ne presječeš kočnice na tetkinom automobilu...Izliješ joj ulje iz kočnica", pričala je Laura i nastavila:

"I šta onda? Ne možeš da učiniš da samo nestanu, nije jednostavno, debele su. Po biološko smeće nam dolaze samo jednom. Nemamo više ni svinje", zaključila je medicinska sestra koja je pored rada u bolnici vodila i poljoprivredno gazdinstvo kod kuće.

U Švedskoj bi takav razgovor bio dovoljan za oduzimanje djece. Istražitelji u Saronu smatraju da imaju mnogo ozbiljnije dokaze od tog razgovora, zbog kojih su uhapsili čak 14 osoba, koji su morali da paze ili barem da uoče da je anestetičar kršio zakone.

Leonardo i Laura su optuženi za smrt njenog muža 2013. godine. Po optužnici Leonardo je u dogovoru sa Laurom likvidirao njenog muža, primjenjujući "Kacanigin protokol" za terminalne bolesnike. Taj njegov protokol je sasvim nezakonit i podrazumevao je letalne doze morfijuma, zatim hlorpromazina, imidazola, propofola i promazina. Tako bi pacijent prvo pao u duboku nesvjest, a zatim umro.

Tužilaštvo smatra da ima dokaze kako je doktor Leonardo likvidirao četiri pacijenata, sve teminalne bolesnike na aparatima. Postoji sumnja za još nekoliko njih, ali i mogućnost da su umrli zbog kritičnog stanja. Među njima je i Laurina svekrva.

Jednom prilikom Leonardo je zbog prijave bolničarke premješten na drugo odjeljenje 2014. godine. Tada se raspravljao sa Laurom o tome da mogu da ga uhvate i optuže, i policja je uspjela da snimi i taj razgovor:

"Ako otkriju da sam sprovodio eutanaziju, nisam jedini koji...", započeo je Leonardo, a Laura ga je presjekla sa: "Eutanazija je nešto drugo, potpišeš da ti daju koktel ljekova, a oni nisu mogli ni da dišu, a kamoli da potpišu".

"Onda je to namjerno ubistvo, mogli bi da me optuže", rekao je ljekar tada svojoj ljubavnici.

blic.rs

Portal Analitika