Društvo

Bošković sa Pošom: Ambasada Mađarske nastaviće da pruža podršku Crnoj Gori

Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Kristijanom Pošom.
Bošković sa Pošom: Ambasada Mađarske nastaviće da pruža podršku Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Poša je čestitao ministru Boškoviću na imenovanju na novu dužnost i izrazio uvjerenje da je Crna Gora spremna za sljedeći veliki korak – punopravno članstvo u NATO. On je istakao da će ambasada Mađarske i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori kako bi se naša zemlja pozicionirala kao još pouzdaniji partner, i u procesu ratifikacije Pristupnog protokola koji, po njegovoj ocjeni, ide očekivanim tokom.

Ministar je zahvalio ambasadoru Poši na kontinuiranoj podršci koje Mađarska, kao kontakt zemlja Crne Gore za NATO, sprovodi u domenu pružanja podrške Crnoj Gori na njenom putu ka punopravnom članstvu u Alijansi.  Bošković se posebno osvrnuo na lični angažman ambasadora Poše na afirmisanju Crne Gore i njenog napretka, kako u sektoru odbrane, tako i u ostalim oblastima relevantnim za procjenu nivoa spremnosti za članstvo u Alijansi.

Sagovornici su, uz osvrt na dosadašnju saradnju u oblasti odbrane između dvije države, izrazili odlučnost za njeno dalje produbljivanje u cilju ostvarivanja adekvatnog odgovora predstojećim obavezama.

Sastanku je prisustvovao i Čaba Feleđhazi, diplomata za NATO pitanja u ambasadi Mađarske.

 

Portal Analitika