Politika

ZAKAZAN SASTANAK: Vučič sa Mandićem i Kneževićem 5. decembra

Sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića i lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića biće održan u ponedjeljak 5.decembra. Lideri Fronta su hitan prijem kod Vučića tražili tačno prije mjesec dana, ali srpski premijer je tek sada odgovorio na njihov zahtjev.
ZAKAZAN SASTANAK: Vučič sa Mandićem i Kneževićem 5. decembra
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, Mandić i Knežević uputili su, početkom novembra, pismo premijeru Srbije u kojem su zatražili hitan sastanak.

Mandić i Knežević su zatražili prijem kod Vučića kako bi mogli da ga upoznaju sa, kako kažu, nepodnošljivim položajem u kojem se nalaze, kao i kampanjom koja se vodi protiv njih od strane medija iz Srbije, posebno ističući medije Pink i Informer.

“Srpski narod u Crnoj Gori, njegovi politički, kulturni i vjerski predstavnici izloženi su neviđenoj medijskoj i političkoj satanizaciji i progonu, i to ne samo od strane antisrpskog režima u Podgorici, nego i od strane medija i drugih centara moći iz Srbije”, navodi se u pismu koje je upućeno premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Pismo srpskom premijeru je upućeno preko Ambasade Republike Srbije u Podgorici.

Osim Mandića i Kneževića, kao potpisnici pisma su i predsjednik Političkog savjeta Nove Budimir Aleksić, kao predsjednik Instituta za srpsku kulturu, predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović i Vladimir Božović, predsjednik Matice srpske, koji je blizak Demokratskom frontu.

Vučić je prije desetak dana kazao da se prema njegovim saznanjima Crnoj Gori u izbornoj noći ''spremalo gore od zastrašujućeg''.

''Što se tiče onoga u Crnoj Gori, ono što ja znam je gore od zastrašujućeg, ali ne ulazim u to šta je objavljeno u štampi. Ono što ja znam, meni je bilo toliko teško kada sam slušao, čitao... Ja sam rekao sebi, slušaj moraćes sebe da pljuneš i svoju izjavu od nedjelje i ponedjeljka. Izjavu koju sam dao u Prokuplju gdje sam rekao ne vjerujem da je bilo bilo šta ozbiljno u Crnoj Gori“, kazao jeVučić.

Srbija je u ovom slučaju, napominje Vučić, postupila odgovorno i profesionalno.

''I vidjeli ste da je iz Crne Gore došlo da smo profesionalno odgvorno i kao ozbiljna država postupili. I tako smo postupili. Da li je to bilo lako ili nije, to su bile noći nespavanja, ja ne mogu ni da govorim sa kakvim se izazovima sve tu suočavate i gdje ima elemenata inostranosti i gdje znate kome se sve zamjerate samo zato što štitite zakon, i što nećete da budete saučesnik u najtezim krivičnim djelima. Neću u tome da učestvujem'', zaključio je Vučić.

P.Z.

 

 

Portal Analitika