Crna hronika

11 godina robije za prebijanje i pljačku bračnog para

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom su Beranac Rade Šekularac, Baranin Mladen Jukić i Goran Vasović iz Sutomora osuđeni na ukupno 11 godina zatvora jer su avgusta 2013. godine pretukli stariji bračni par Vujačić i iz stana im oteli 100.000 eura i zlatni nakit.
11 godina robije za prebijanje i pljačku bračnog para
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prvostepenom presudom sutkinje Višeg suda u Podgorici Vesne Moštrokol, Šekularac je osuđen na tri, dok su Jukić i Vasović dobili po četiri godine robije, piše Pobjeda.

Prema navodima presude, razbojnici su 8. avgusta 2013. godine oko 20 časova upali u stan Steva i Branke Vujačić u Baru i uz prijetnje od njih oteli 100.000 eura.

Naime, mjesec prije razbojništva optuženi Šekularac je saopštio Jukiću i Vasoviću da zna Steva Vujačića, „đeda koji ima dosta para“, i predložio im da ga opljačkaju, ali tako što će njemu od plijena isplatiti 10.000 ili 15.000 eura.

Pošto je dogovor postignut, Šekularac je Jukića i Vasovića odveo do Ulice Rista Lekića i pokazao im zgradu u kojoj žive Vujačići.

Jukić i Vasović su prvo napali Branku Vujačić, koja je na kratko ušla u susjedni stan u namjeri da provjetri prostorije.

„Optuženi su joj prišli sa leđa, a zatim joj vezali ruke i noge kaišem i otkinutim djelovima mušeme. Usta su joj oblijepili selotejp trakom, a potom joj preko glave pebacili tamnu majicu“, navodi se u presudi. 

Pošto su uzeli ključeve iz stalaže, upali su u stan Vujačića gdje su kraj ulaznih vrata zatekli Steva.

Napali su ga i oborili na pločice, a potom odvukli do kupatila gdje su mu kaišem i kablom od telefona vezali ruke prisiljavajući ga da im kaže gdje krije novac.

„Jukić mu je ugurao peškir u usta govoreći ‘nećeš, đede, ovaj put'“, udarajući ga nogama i pesnicama po glavi i tijelu navodi se u presudi.

Starac je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Polomljeni su mu zubi i rebra.

Za to vrijeme Vasović je preturio stan i na regalu našao 100.000 eura, dok je iz spavaćih soba uzeo veću količinu zlatnog nakita. Optuženi su potom napustili stan i podijelili plijen navodi se u presudi. Presudom su optuženi obavezani da Vujačićima isplate 100.000 eura.

Pobjeda

Portal Analitika