Politika

Danilović: Tijesna većina DPS-a se mora stražariti

Poziv premijera Duška Markovića dijelu opozicije da uđe u Vladu za Demos je apsolutno neprihvatljiv, kazao je u intervjuu za „Dan“ funkcioner te partije Goran Danilović. On smatra da je ponavljanje izbora i uvođenje u redovne političke prilike jedina šansa za budućnost Crne Gore i da opozicija vladajućim partijama treba da ispostavi zajednički zahtjev za ponavljanje izbora.
Danilović: Tijesna većina DPS-a se mora stražariti
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Naravno da poziv Duška Marković nije prihvatljiv. Vlada Duška Markovića mora znati da izborni dan na osnovu kojeg je formirana nije bio ni najmanje regularan. I da jeste, oni nijesu naš politički partner. Mi nijesmo ušli u vladu izbornog povjerenja da bismo koalirali sa DPS-om, nego da bismo spriječili zloupotrebe i omogućili da dođe do mirne tranzicije vlasti. Dakle, ni u kom slučaju nećemo u vladu Duška Markovića. Crnoj Gori treba promjena i mirna tranzicija vlasti i drugačiji sistem vrijednosti. Što prije DPS to shvati, to će za Crnu Goru biti bolje. Tijesna većina koju su dobili na izborni dan, za koji još ne znamo šta je bio u svojoj suštini, ne ohrabruje“, kaže Danilović.

Dodaje da je to većina koja se u političkom smislu mora stražariti. 

„Takva većina ne daje šansu za korjenite promjene. Dogovaranje će biti na korist političkih subjekata koji čine tu većinu, a na štetu ukupnih državnih interesa Crne Gore“, rekao je on.

Dan

Portal Analitika