Abiznis

Od danas ne saobraća noćni voz za Beograd

Noćni vozovi na pruzi Bar-Beograd neće saobraćati od danas zbog odluke „Srbija voza“ da do 15. jula naredne godine ukine noćne polaske na relaciji Beograd Bar Beograd, potvrđeno je Pobjedi iz Željezničkog prevoza (ŽPCG).
Od danas ne saobraća noćni voz za Beograd
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija "Srbija voz“ je donijela odluku da ukine noćne vozove zbog remonta dijela pruge od Vreoca do Resmka. U dopisu koji su dostavili ŽPCG navode da im sredstva definisana planom poslovanja i budžetom Srbije ne omogućavaju saobraćaj oba para vozova na toj relaciji.

Izvršni direktor ŽPCG-a Vojislav Andrijašević je saopštio da su prethodnih dana imali komunikaciju sa kolegama iz Srbije, koji za sada nijesu urodili plodom.

Ne gubim nadu i očekujem da se uspostavi noćni saobraćaj. Očekujem i reakciju iz Srbije, valjda će se i tamo putnici pobuniti i zapitati gdje je noćni voz kazao je Andrijašević Pobjedi.

Iz ŽPCG je ranije saopšteno da će ta kompanija, zbog ukidanja noćnih vozova, u narednih sedam i po mjeseci izgubiti milion eura, a dio voznog osoblja neće imati posla u narednih sedam i po mjeseci.

Pobjeda

Portal Analitika