Crna hronika

Maja Ćirić sprovedena u Spuž

Službenica CKB, Maja Ćirić (44) iz Nikšića, od juče je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj od 2007. do početka 2011. godine i sa 11 kolega nanijela ovaj banci štetu 4.000.000 eura, piše Pobjeda.
 Maja Ćirić sprovedena u Spuž
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dva dana ranije pritvor je određen bivšem šefu nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke Radoslavu Nikčeviću (51). Kako se sumnja, Nikčević je bio na čelu grupe koja je po njegovim instrukcijama podizala novac klijenata bez njihovog znanja i prenosila na druge račune.

Izviđaj je pokrenut početkom 2011. godine po prijavi menadžmenta centrale CKB-a. Nikčević, Ćirić i još 10 osoba uhapšeni su u petak po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. 

Sadašnji i bivši službenici Crnogorske komercijalne  banke – filijala u Nikšiću, terete se za  produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 

Osumnjičeni za ovo krivično djelo su šef filijale CKB-a u Nikšiću Nebojša Vukićević (35), kao i bivši službenici Dragan Perutović (53), Ivan Radulović (35), Jelena Čvorović (38), Miroslav Antunović (44), Svetlana Cicmil (47) i Aleksandar Nikčević (35).

Pod istragom su se našle i službenice Aneta Novaković (31) i Dragana Bulajić (33), koje su u međuvremenu iz nikšićke filijale prešle u poslovnice CKB-a u Podgorici.

Krivičnom prijavom obuhvaćena je i bivša službenica nikšićke filijale CKB-a, 64-godišnja Dragica Radulović. 

Pobjeda

Portal Analitika