Crna hronika

Obustavljena istraga protiv Luke Jablana

Više državno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Budvanina Luke Jablana (20), jer nema dokaza da je u avgustu prošle godine u Petrovcu pokušao da ubije Podgoričanina Vasilija Vaska Maraša (49), piše Pobjeda.
Obustavljena istraga protiv Luke Jablana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Pobjede, Jablan je u odbrani tokom istrage pred tužiocem negirao krivično djelo za koje se sumnjičio, tvrdeći da je sporne večeri bio u blizini šetališta gdje je bila gužva i gdje su se gađali flašama, ali da je u tom trenutku pričao sa nekim djevojkama iz Novog Sada.

On je tokom istrage ispričao da ne poznaje Maraša, tvrdio je da mu nije nanio povrede nožem, te i da nije prilazio stolu gdje je bila gužva.

Maraš je tokom saslušanja kazao da je tačno da je Jablan prepoznao kao osobu koja se našla u njegovoj blizini nakon kritičnog događaja, ali da ne može da tvrdi da ga je on ubo nožem.

Kazao je da može da tvrdi da nikada prije ovog događaja nije vidio Jablana, niti je imao konflikt s njim i da smatra da nije imao motiv da ga povrijedi.

U odluci Tužilaštva se dodaje da je nakon saslušanja svih svjedoka utvrđeno da nije bilo dokaza koji bi teretili Jablana za krivično djelo pokušaj ubistva.

Prema krivičnoj prijavi Jablan se teretio da je 30. avgusta prošle godine došao u Marašev plažni bar i da ga je, nakon svađe, dva puta nožem ubo u leđa. Kako su tada saopštili iz policije, sumnjalo se da je do napada došlo na otvorenom šanku, tokom manifestacije Petrovačka noć.

Pobjeda

Portal Analitika