Politika

POBJEDA SAZNAJE: Front je obustavio pripreme za proteste

Demokratski front privremeno je obustavio pripreme za organizaciju protesta koji su bili planirani za decembar, saznaje Pobjeda.
POBJEDA SAZNAJE: Front je obustavio pripreme za proteste
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Više izvora Pobjede bliskih Demokratskom frontu kazalo je da se, nakon što je održan prvi pripremni sastanak u Nikšiću - a zbog insistiranja ostatka opozicije - privremeno odustalo od pripreme za organizaciju protesta, koji su bili planirani za decembar.

Tu informaciju su potvrdili u odvojenim stavovima poslanik Fronta, Slaven Radunović, kao i stranačka centrala zvaničnim saopštenjem.

- Najveći kapital koji opozicioni dio društva trenutno ima je kakvo-takvo jedinstvo u opoziciji: 39 poslanika koji sinhronizovano djeluju su sila, koja će brzo dovesti do izbora. Bilo kakav unilateralni potez može da ugrozi to jedinstvo, tako da se oko svega mora postići konsenzus, pa i oko protesta - napisao je Radunović u postu na svom Fejsbuk profilu.

Lider Demokratskog fronta, Andrija Mandić, kazao je nadavno da će opozicija organizovati masovne antivladine proteste, ukoliko Bošnjačka stranka prihvati ponudu DPS-a za formiranje Vlade.

Da stav Radunovića nije usamljen, svjedoči i jučerašnje saopštenje centrale, u kojem se navodi da će Front djelovati sinhronizovano sa ostatkom opozicije, bez unilateralnih akcija.

Opširnije u Pobjedi... 

Portal Analitika