Društvo

Slogan Povorke ponosa "Podrška – Porodična vrijednost"

Slogan četvrte Povorke ponosa, koja je zakazana za 17. decembar u Podgorici, biće “Podrška – Porodična vrijednost”, odlučio je Organizacioni odbor tog događaja.
Slogan Povorke ponosa "Podrška – Porodična vrijednost"
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz asocijacije Kvir Montenegro, jedan od glavnih problema sa kojima se lezbejke, gejevi, biseksualne, interseksualne i trans osobe u Crnoj Gori susrijeću u svakodnevnom životu je značajan manjak prihvatanja, podrške i razumijevanja unutar porodičnog okruženja.

"Vjerujemo da je tradicionalna porodična vrijednost u crnogorskom društvu podrška svim svojim članovima i članicama, bez obzira na seksualnu orijentaciju ili rodni identitet, a da odbacivanje, uznemiravanje, nerazumjevanje i neprihvatanje LGBTIQ osoba nijesu i ne mogu biti činjenjeni sa opravdanjem da je to u skladu sa našom tradicijom", kaže se u saopštenju.

Iz te organizacije su kazali da Prajdom skrećemo pažnju i na porodice koje imaju a koje, kako su kazali, nijesu još zakonski prepoznate.

Zato će, kako su naveli, i na ovom Prajdu zahtijevati kreiranje i usvajanje zakonskog rješenja kojim je regulisano to pitanje.

"Ove godine šetaćemo, između ostalog, i za sve LGBTIQ osobe u Crnoj Gori koje nijesu prihvaećene od svojih porodica i na taj način pokazati da nijesu sami i da imaju podršku. Sa nama će i ove godine na Prajdu biti porodice koje su prihvatile svoje LGBTIQ članove i članice i podržale ih u njihovom nastojanju da žive dostojan život", kaže se u saopštenju.

Izvor: Mina

Portal Analitika