Turizam

Delegacija NTO u posjeti Luštica Bay-u

Delegacija NTO, Ministarstva turizma i Sekretarijata posjetila je danas Luštica Bay, novi turistički grad na Jadranu vrijedan 1,1 milijardu eura koji se gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.
Delegacija NTO u posjeti Luštica Bay-u
Portal AnalitikaIzvor

„Luštica Bay je ne samo najveći investicioni projekat već i značajan činilac razvoja turističke ponude Tivta i Crne Gore, i globalni promoter naše zemlje kao respektabilne investicione i turističke destinacije“, ocijenila je direktorka Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić.

Radak-Kukavičić je razgovarala sa izvršnim direktorom kompanije, Darenom Gibsonom, a menadžment kompanije Luštica Development AD predstavio je delegaciji NTO Master i plan budućeg kompleksa sa sedam hotela, dvije marine, profesionalnim golf terenom sa 18 rupa, više od 1000 stanova, 500 vila kao i sportske sadržaje, i druge objekte neophodne za funkcionisanje grada.

„Luštica Bay je jedan od najambicioznijih projekata u crnogorskom turizmu i među najvećim investicijama u ovom dijelu Evrope. Naš projekat je takođe globalni promoter Tivta i Crne Gore kao turističke destinacije, na čemu svake godine iznova radimo, kroz naše prezentacije na raznim sajmovima i drugim manifestacijama, ali i kroz saradnju sa globalnim, naročito zapadnoevropskim medijima“, rekao je Gibson.

Direktorka NTO dodala da Crna Gora posljednjih godina čini krupne poteze na promociji i unapređenju svoje turističke ponude, kao i da je u tom smislu značaj i doprinos Luštica Bay-a.

Direktor prodaje i marketinga Rudiger Flajhe (Ruediger Fleige) predstavio je aktivnosti koje kompanija sprovodi na promociji Crne Gore kao destinacije i podsjetio da stanovnici Luštice Bay-a dolaze iz različitih djelova svijeta.

„Među stanovnicima imamo 31 naciju, i svi su oni izabrali Tivat odnosno Lušticu Bay za drugi dom. Do sada je kupcima iz cijelog svijeta prodato 190 apartmana, gradskih kuća, vila i kondo apartmana“, rekao je Flajhe.

Direktor sektora izgradnje Luštica Development Nabil Mičel /Mitchel/ podsjetio je da se u kompleksu ubrzano radi na nekoliko gradilišta.

„Ova godina je jedna od najvažnijih u razvoju Luštica Bay-a jer završavamo radove u Luštica Bay marini, počeli smo gradnju prvih vila u kompleksu, prvog hotela, a počinjemo i sa grubim radovima na definisanju golf terena“, rekao je Mičel.

Portal Analitika