Crna hronika

Vraćena optužnica protiv Šaranovića i Koljenšića za ubistvo Bojovića

Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda vratilo je optužnicu Višeg državnog tužilaštva Podgorica kojom se okrivljenom Slobodanu Šaranoviću stavlja na teret izvršenje krivičnog djela kriminalno udruživanje i krivičnog djela teško ubistvo putem podstrekavanja, a okrivljenom i Ratku Koljenšiću izvršenje krivičnog djela kriminalno udruživanje i krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja.
Vraćena optužnica protiv Šaranovića i Koljenšića za ubistvo Bojovića
Portal AnalitikaIzvor

Optužnica je vraćena kako bi se se u odnosu na oba okrivljena dopunila istraga za krivična djela koja im se stavljaju na teret, navela je u saopštenju portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Danilovgrađanin Slobodan Šaranović (76), osumnjičen je da je organizovao, naručio i platio ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića.  Osim Šaranovića, za ubistvo Bojovića osumnjičen je i Nikšićanin Ratko Koljenšić (37).

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su prije dvije i po godine,  a prije toga su duže od sedam mjeseci proveli u ekstradicionom pritvoru, po potjernici iz Srbije koja ih tereti za ubistvo Bojovića.

Kako zbog zakonskih ograničenja nijesu mogli biti isporučeni Beogradu, pušteni su na slobodu, ali ne zadugo, jer je u aprilu 2014. godine crnogorsko tužilaštvo odlučilo da i oni otvore istragu ovog zločina, nakon čega je izdat nalog za hapšenje Šaranovića i Koljenšića.

Portal Analitika