Fudbal

Buongiorno Italia: Da, Mesi bi mogao da dođe u Inter!

Od petka do 21. decembra imaćemo devet direktnih okršaja između osam vodećih timova na tabeli Serije A.
Buongiorno Italia: Da, Mesi bi mogao da dođe u Inter!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Serija direktnih okršaja od petka pa do Božića u Seriji A, koja bi mogla da značajno determiniše ishod trke za Skudeto, u centru je fudbalskih diskusija u Italiji. Piše se i o rimskom gradskom derbiju, kao i o realizaciji jednog od najsmjelijih snova Intera: Leo Mesi u dresu Nerazura. Juve radi na dovođenju Kesija iz Atalante i traži način kako da preporodi Iguaina, nije postigao gol više od mjesec dana, a Torino nastavlja seriju pozitivnih rezultata u ovoj sezoni, novom pobjedom u Kupu Italije nad Pizom 4:0.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

gazzeta

"Božićni štit" ili "Božićni Skudeto za osam", mogao bi da se prevede vodeći naslov Gazete koji predstavlja igru riječi u koju su uključeni Skudeto, broj timova, osam, koji učestvuju u borbi za šampionski štit, i činjenica da će serija direktnih obračuna od petka pa do Božića značajno uticati na konačan ishod trke za prvaka Italije.

"Od petka do 21. decembra imaćemo devet direktnih okršaja između osam vodećih timova na tabeli Serije A. Tpriptih za Juve i i Romu, važni ispiti za Milan, i lansirna rampa za Inter", stoju u podnaslovu uz podsjećanje da će Juve igrati u sljedeće tri kola protiv Atalante, Torina i Rome, dok će „đalo-rosi“ pored meča sa Juveom imati na programu i derbi sa Lacijom i meč sa Milanom, dok će Inter imati priliku da kroz dvoboje sa direktnim takmacima (Napolijem i Lacijom) uhvati posljednji vagon za Ligu šampiona.

Gazeta objavljuje i intervju sa Arigom Sakijem, koji poput Fabija Kapela, kruniše Juve kao glavnog favorita, ne zbog njegove snage već odsustva jakih konkurenata: "Saki sasjekao pratioce Juvea: Pobijediće Alegri jer nema rivale".

"Ljajić-Beloti: 4:0 za Toro ali tek poslije produžetaka", ističe Gazeta u naslovu da je ubojiti tandem Granata ponovo bio najzaslužniji za pobjedu tima Siniše Mihajlovića ali i da se Torino prilično mučio protiv drugoligaša Pize na čijoj klupi sedi Rino Gatuzo. Gazeta je proglasila našeg Adema Ljajića za najboljeg igrač utakmice dajući mu čak 8, ocjenu koju rijetko vidimo na stranicama najtiražnijeg sportskog dnevnika u Italiji. Adem je ušao u drugom poluvremenu zamijenivši Lukića koji nije razočarao, dobio je prelaznu šesticu na svom prvom meču u dresu Torina koji je počeo od prvog minuta. Sa Ljajićem na terenu odmah se vidio drugi Torino i bilo je samo pitanje vremena kada će goleada krenuti. U osmini finala Kupa Italije, Torino će igrati protiv Milana.

Na unutrašnjim stranama Gazeta se bavi golgeterima, Iguainom, Džekom i Ikardijem.

"Uzbuna u Juventusu, Iguain ne vidi više gol" naslov je teksta u kojem se traži objašnjenje za golgeterski post Pipite i ističe da čak na šest utakmica od 14, koliko je odigrao u ovoj sezoni, Argentinac, nije uputio nijedan udarac u okvir gola a kamoli zatresao mrežu.

"Roma zove bombardera, Džeko prevazišao Batistutu", piše Gazeta da je reprezentativac BiH ubojitiji u dresu „đalo-rosih“ od legendarnog Argentinca. Naime Džekov odnos broja postignutih golova i odigranih minuta u dresu Rome je bolji od Batistutinog.

Za Ikardija Gazeta kaže da niko u Evropi, pa ni Ronaldo i Mesi, nisu toliko važni za svoj tim kao Maurito, budući da je kapiten Intera u prvenstvu postigao 12 golova i napravio četiri asistencije. Praktično svi bodovi, 21, koje je osvojio Inter, zasluga su Ikardija.

"Ikardi leti, mister dva gola po utakmici sada cilja Napoli", aludira se na činjenicu da je Argentinac već pet puta u ovosezonskoj Seriji A zatresao dva puta mrežu na jednoj utakmici.

CORRIERE DELLO SPORT

corriere

"Igrajte na Romu", poručio je trener „đalo-rosih“ Lućano Spaleti “urbi et orbi” četiri dana pred derbi sa Lacijom.

"Motivisani smo i ovo je izazov koji moramo da krunišemo pobjedom. Neophodni su srce i strast a mi ćemo na terenu ostaviti i nešto više", reako je šef stručnog štaba rimskog kluba.

"Imobile sanja gol i preticanje na tabeli", naslov je posvećen nebeskoplavoj obali Tibra koja takođe s nestrpljenjem očekuje derbi.

"Golgeter Lacija izaziva Džeka: Od kada sam došao ovdje, pričaju mi o derbiju", kaže Ćiro koji je već živio nekoliko gradskih derbija u Đenovi, Torinu i Sevilji.

"Danas Mareketi ima ključnu proveru za nedjelju", izvještava Korijere da će golman Lacija danas trenirati sa ostatkom tima u Formelu i da će današnji trening biti veoma važan za odluku Inzagija da li da ga vrati na gol Lacija, ili ne. Korijere je intervjuisalo i Zdeneka Zemana koji je sjedio na klupi oba kluba: "Lacio igra ljepše, Inzagi je odličan", rekao je Boemo.

U dnu strane Korijere raspaljuje snove navijača Intera citirajući izjavu Marka Tronketija Provere jednog od arhitekata prodaje Nerazura kineskom gigantu Suning: "Da, Mesi bi mogao da dođe u Inter". Nekadašnjij najbliži saradnik Masima Moratija u Interu je potvrdio da je Mesi njegov i Moratijev san koji bi mogao da bude dosanjan sa novim kineskim vlasnicima.

TUTTOSPORT

tuttosport

"Ljajić razgoropadio bika", slikovito je predstavio Tutosport vodećim naslovom tok jučerašnjeg meča Kupa Italije Torino - Piza. "Granate primorane na produžetak koji je Srbin odigrao spektakularno i prvi načeo Pizu. Maksi Lopez, Boje i Beloti dovršili posao. Milan u osmini finala", stoji u podnaslovu. I Tutosport je kao i Gazeta proglasila Ljajića za najboljeg aktera meča dajući mu 7,5, dok je Lukić dobio prelaznu 6.

U vrhu strane Tutosport je ponovio praksu koja je postala pomalo i providna. Svaki put kada Juve treba da igra meč sa timom koji se nalazi u dobroj formi i predstavlja potencijalnu opasnost za „bjanko-nere“, dnevnik iz Torina ispali na prvoj strani da je neko od igrača dotičnog tima već Juventusov, ili je na putu da to postane. Ovoga puta stigao je red na Atalantu i Kesija.

"Kesi: platiš ga odmah, ali ga dobiješ u junu". U podnaslovu se kaže da je generalni direktor Bepe Marota već napravio strategiju kako da dođe do talentovanog fudbalera iz Bergama i da pretekne vrlo jaku konkureniju Liverpula i Milana koji su takođe bacili oko na reprezentativca Obale Slonovače. Transfer Kesija bi trebalo da košta kase Bjankonera oko 20 miliona eura.

"Sanjam Mesija u Interu a snovi se ponekad…" prenosi se izjava Marak Tronketija Provere preko cijele prve strane kojom prvi čovjek Pirelija izražava nadu da bi Leo Mesi mogao da pređe u Inter. To što Mesi još nije obnovio ugovor sa Barselonom, njegovu privrženost Milanu, malo malo pa skokne do prijestonice Lombardije, prilično dubok džep novih kineskih vlasnika, podgrijeva nadu da bi zaista mogao da obuče dres „ner-azura“.

"Gabijadini u januaru. Milan ima plan", najavljuje Tutosprot da bi Rosoneri u slučaju da prodaju Baku u januaru, krenuli u akciju dovođenja Gabijadinija iz Napolija, koji se definitivno nije uklopio ni u tim, ni u ambijent grada podno Vezuva.

Mozzartsport.com

Portal Analitika