Košarka

Bertomeu jasan: Nemoguće je da pobjednik FIBA LŠ igra u Euroligi!

Prvi čovjek Eurolige, Đordi Bertomeu, izjavio je da ne postoji šansa da prvak FIBA Lige šampiona dobije mjesto u najjačem evropskom takmičenju i objasnio da nema smisla da se preskaču razredi, misleći da je Eurokup značajnije takmičenje.
Bertomeu jasan: Nemoguće je da pobjednik FIBA LŠ igra u Euroligi!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- To je nemoguće i nema nikakvog smisla. U kojoj organizaciji i takmičenju je normalno da se preskaču kategorije - rekao je Bertomeu i tako stavio tačku na zahtjev generalnog sekretara FIBA Evrope, Kamila Novaka.

On je ponovio da postoji mogućnost da se Euroliga uskoro proširi na 18 ili 20 timova, kao i da je voljan da vrati italijanske klubove u Eurokup, ukoliko to žele.

- Italija se plašila da izgubi organizaciju olimpijskog kvalifikacionog turnira i kandidaturu za Olimpijske igre 2024. godine. Znamo što se desilo, italijanski klubovi bili su pod pritiskom, ali smo im pružili podršku i dobrodošli su da se vrate u Eurokup - poručio je Bertomeu.

Euroliga i FIBA godinama su u sukobu koji je ljetos eskalirao tako što je krovna košarkaška organizacija prijetila suspenzijama nacionalnim Savezima ukoliko klubovi prihvate igranje u Eurokupu, a ne FIBA Ligi šampiona.

Portal Analitika