Politika

DF: Očekujemo da Markovićev mamac odbace sve opozicione partije

Bojkot Skupštine od strane kompletne opozicije daje prve ozbiljne rezultate. Pred očima domaće i međunarodne javnosti prikazuje se jeziva slika crnogorskog parlamenta koji zjapi poluprazan, u kome nema opozicije i slobode, nema suprotnog mišljenja, sučeljavanja stavova, nego je diktatura ogoljena do kraja u svojoj sramoti i gluposti – ističu iz Demokratskog fronta (DF).
DF: Očekujemo da Markovićev mamac odbace sve opozicione partije
Portal AnalitikaIzvor

Svjestan, kako kažu iz DF-a, činjenice o neodrživosti stanja u kojem njegovu vladu podržavaju samo 42 poslanika, kao i toga da slika parlamenta bez opozicije najbolje opisuje prirodu režima kojeg predstavlja, Duško Marković je uputio vapaj za pomoć.

Demokratski front pozdravlja odluku pojedinih opozicionih stranaka da odbiju poziv Duška Markovića da učestvuju u njegovoj Vladi. Ta Vlada je formirana uz pomoć korupcije, kriminala, pritisaka, brutalnog udara na slobodu i prava građana, krađom na izborima, i kao takva ne predstavlja odraz slobodne volje i želje većine građana Crne Gore, a samim tim ne može biti prihvatljiva ni za koga u opoziciji”, navodi se u saopštenju DF-a.

Iz tog političkog saveza kažu da će zajedničke akcije opozicije koje pored bojkota podrazumijevaju i proteste, ali i sve druge oblike demokratskog djelovanja i pritiska, do kraja razobličiti “lakrdiju u režiji predsjednika DPS-a i njemu potčinjenih satelita koji su, po raznim uslovima, pristali da budu dio trenutne, na vrat-na-nos skrpljene parlamentarne većine”.

“Jedinstveno djelovanje opozicije, samo po sebi, važnije je i efikasnije od bilo kakve unilateralne akcije pojedinih subjekata. DF ponavlja da je spreman za svaku vrstu demokratskog pritiska, ali zbog efikasnosti djelovanja želi da sve akcije budu unaprijed dogovorene od strane čitave opozicije”, navode oni.

Iz DF-a ističu da očekuju da mamac koji je, u vidu poziva opoziciji da bude dio njegove Vlade, bacio Đukanovićev zamjenik Marković, glatko odbiju sve opozicione stranke i tako se stvore preduslovi da se nastavi dalje zajedničko djelovanje opozicije.

“Dobro je da sve opozicione stranke shvate da je bilo kakvo koketiranje sa Markovićem i njegovom družinom, siguran put u marginalizaciju, i da opozicioni glasači ne tolerišu političke opcije koje su spremne da sarađuju sa DPS-om. Opozicija ima obavezu da zajedno pruži demokratski otpor i da iskoristi sve svoje potencijale da se odupre diktaturi i da dođe do fer i poštenih izbora”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Portal Analitika