Fudbal

Palmeirasov posljednji meč sezone u dresovima Šapekoensea

Avionska nesreća u kojoj je, prema najnovijim informacijama, život izgubila 71 osoba u blizi kolumbijskog grada Medeljin ujedinila cijeli fudbalski svijet. Mnogi klubovi širom Brazila, ali i planete, odmah su ponudili pomoć Šapekoenseu u namjeri da se lakše prebrodi nemjerljivi gubitak.
Palmeirasov posljednji meč sezone u dresovima Šapekoensea
Portal AnalitikaIzvor

Takođe je i pokrenuta inicijativa da se timu iz malog mjesta Šapeko omogući da na pozajmicu dovede neograničen broj igrača, sve o trošku ekipa iz kojih bi fudbaleri dolazili, kao i da se Šapekoenseu omogući siguran ostanak u šampionatu, bez obzira na eventualni plasman.

Gospodske manire pokazao je i Liverpul pred utakmicu Liga kupa sa Lidsom, a nedugo zatim oglasio se i novi šampion Brazila, Palmeiras. Kako javlja brazilski ESPN, novokrunisani prvak zemlje kafe i sambe već je podnio zahtjev tamošnjem Savezu da posljednju utakmicu sezone njegovi fudbaleri odigraju u dresovima Šapekoensea. 

Mada se navodi da postoji obostrana želja da se ovakva akcija sprovede u djelo, Palmeiras će morati da dobije zeleno svijetlo i od svog tehničkog sponzora Adidasa. Naime, Palmeiras nosi dresove njemačkog giganta za proizvodnju opreme, dok je Šapekoenseov sponzor Umbro.

Posljednju utakmicu sezone Palmeiras bi trebalo da odigra 11. decembra, na gostovanju Vitoriji.

Podsjetimo, kolumbijski Atletiko Nasional, klub kojem je Šapekoense išao u goste, na utakmicu finala Kopa Sudamerikane, već je pozvao čelnike KONMEBOL-a da titulu dodijele rivalu u žalosti. 

Portal Analitika