Društvo

U toku radnog vremena obijaju im automobile

Vozila zaposlenih u Kliničkom centru posljednjih sedmica meta su lopova. Kako su Pobjedi juče kazali iz ove ustanove, najviše provala dogodilo se na parkingu u blizini Centra za fizikalnu medicinu.
U toku radnog vremena obijaju im automobile
Portal AnalitikaIzvor

Iz menadžmenta Kliničkog kažu da su, kako bi doskočili lopovima, pojačali mjere obezbjeđenja. Grupa radnika uputila je Pobjedi dopis i tvrde da nadležni ništa ne preduzimaju da zaustave kradljivce.

 - Ljudima razbiju staklo od auta da bi ukrali akumulator ili kasetofon. I tako iz dana u dan. Usred bijela dana, a pogotovo noću. Nakon 24 sata rada, ujutro vas dočeka vozilo bez prozora i akumulatora. A narod koji radi drugu smjenu strahuje kad krene kući u zla doba da neće naići na lopove, pa da još i batine dobiju - naveli su zaposleni, između ostalog, u dopisu. Preporuke Menadžent Kliničkog centra kaže da su u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzeli odgovarajuće aktivnosti. Tako je menadžer obezbjeđenja KCCG o ovom problemu obavijestio sve glavne sestre i uputio preporuke za zaposlene.

- Menadžer obezbjeđenja preporučio je glavnim sestrama da obavijeste zaposlene da u vozilu ne ostavljaju stvari bez obzira na njihovu vrijednost, jer po načinu izvršenja ovakvog djela, kako u našem krugu tako i na ostalim lokacijama, izvršioci ne biraju sredstvo i način da obiju vozilo i otuđe sve što mogu - naveli su iz PR službe Kliničkog centra.

Lopovima je, kako kažu, olakšavajuća okolnost to što nema adekvatnog osvjetljenja na ovoj lokaciji, niti video nadzora što bi u velikoj mjeri bila preventivna mjera. Stoga je, ističu iz Kliničkog centra.

Neadekvatne kazne

Iz Kliničkog centra su kazali da osobe koje se zateknu u krađi nijesu adekvatno zakonski sankcionisane.

 - Ova lica, nakon što budu zatečena u vršenju navedenih djela, ubrzo budu puštena na slobodu, te se najčešće radi o povratnicima, odnosno licima koja ponavljaju isto krivično djelo - istakli su iz KC-a.

Istuču kako je Služba obezbjeđenja početkom februara zatekla maloljetnika da obija vozilo na parkingu KC-a i predala ga je dežurnom inspektoru, ali je on odmah pušten na slobodu, jer je maloljetnik. (Pobjeda)

Portal Analitika