Društvo

Uehara posjetila Glavni kontrolno-mjerni centar na Dajbabskoj gori

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Margaret En Uehara, sa saradnicima, posjetila je Glavni kontrolno-mjerni centar za kontrolu i monitoring radio-frekvencijskog spektra na Dajbabskoj gori u Podgorici, saopšteno je Portalu Analitika iz te agencije.
Uehara posjetila Glavni kontrolno-mjerni centar na Dajbabskoj gori
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi, tom prilikom su izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić, novoizabrani izvršni direktor Darko Grgurović, pomoćnik izvršnog direktora za radiokomunikacije Boris Jevrić i glavni menadžer za kontrolu i monitoring radio-frekvencijskog spektra Predrag Perutić upoznali goste iz ambasade o radu i nadležnostima Agencije kao nezavisnog regulatornog tijela u oblasti elektronskih komunikacija i poštanske djelatnosti, te izvršili prezentaciju Sistema za kontrolu i monitoring radio-frekvencijskog spektra, sa posebnim osvrtom na arhitekturu, izgradnju i značaj objekta na Dajbabskoj Gori.

- Izvršni direktor Agencije Zoran Sekulić je, između ostalog, goste podsjetio na kontinuiranu pomoć koju je Vlada Sjedinjenih Američkih Državala davala Agenciji počev od njenog osnivanja.

Ta pomoć se ogledala kroz pomoć konsultanata u periodu uspostavljanja i početka rada Agencije, stručnom usavršavanju zaposlenih Agencije na državnom Univerzitetu na Floridi u Gainesvillu, studijskim posjetama administraciji u SAD-u kojom prilikom je dogovorena i pomoć oko izrade prve strategije razvoja sektora elektronskih komunikacija u Crnoj Gori 2008. godine. Ambasadorka Uehara zahvalila je predstavnicima Agencije na gostoprimstvu i izrazila interesovanje za buduću saradnju - stoji u saopštenju.

Portal Analitika