Društvo

Mormonska crkva pomogla izgradnju vodovoda u Kaludri i Donjoj Ražnici

Povodom donacije predstavnika Crkve Isusa Hrista Svetaca poslednjih dana u Crnoj Gori, koja je namijenjena za dva izuzetno važna projekta iz oblasti vodosnabdijevanja u Mjesnim zajednicama Kaludra i Donja Ržanica, danas je u Opštini Berane održana konferencija za novinare.
Mormonska crkva pomogla izgradnju vodovoda u Kaludri i Donjoj Ražnici
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić zahvalio se na donaciji Kristini i Dejvidu Olson koji su došli iz Arizone kao predstavnici Mormonske crkve.

''Postojeći vodovod za Kaludru ne zadovoljava osnovne potrebe domaćinstava ni u kom pogledu, tako da je u toku izgradnja novog koji će obezbijediti kvalitetnu pijaću vodu sa izvora Ržansko vrelo za 60 domaćinstava'' kazao je predsjednik Šćekić i dodao da su donacijom Crkve za projekat obezbijeđena sredstva u vrijednosti od oko 19.000 eura, kojima će se završiti projekat i izgradnja vodovoda.

''Problem vodosnabdijevanja naselja Donja Ržanica posebno je izražen zbog smanjenja izdašnosti svih vodotoka u ovom području. Zato je urađen novi projekat vodosnabdijevanja sa izvora Aluge i započeta njegova realizacija. Ukupna vrijednost projekta je oko 80.000 €, a donacijom su obezbijeđena sredstva u vrijednosti od oko 23.000 eura. Ovim projektom rješavamo problem vodosnabdijevanja za 347 domaćinstava'' istakao je u svom izlaganju predsjednik Šćekić.

dscn1665-large

Prema riječima  direktora humanitarne organicije Svetaca poslednjih dana u Crnoj Gori Dejvida Olsona,  ova organizacija sponzoriše razvojne i humanitarne projekte u preko 170 zemalja i funkcioniše na volonterskoj osnovi. Organizacija podržava projekte koji se tiču poboljšanja zdravlja. Njihov cilj je pružanje pomoći najugroženijim slojevima društva uz pomoć  donacija, članova i prijatelja Mormonske crkve. Kako je g-din Olson kazao, u toku je i realizacija novog projekta od strane ove organizacije, a tiče se obezbjeđivanja ogrijeva za 45 porodica Romske populacije sa  teritorije opštine Berane.

Ispred Savjeta mjesne zajednice Kaludra zahvalnost je uputio i Radovan Anđić, koji je kazao da će se velikom broju domaćinstava u Mjesnim zajednicama Kaludra i Donja Ržanica uslovi života znatno unaprijediti.

Portal Analitika