Crna hronika

Zaplijenjeno 16 kilograma skanka

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Albanije Dž. K. (24), od kojeg je zaplijenila 16 kilograma skanka na graničnom prelazu Božaj.
Zaplijenjeno 16 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno, službenici Carinske ispostave Božaj i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Tuzi, su na Graničnom prelazu Božaj u vozilu, prilikom ulaska u Crnu Goru, otkrili oko 16 kilograma skanka koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju preko granica i uhapisli Dž.K, (24 godine).

"Carinski i policijski službenici su prethodno izvršili detaljnu kontrolu vozila „Subaru“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Dž.K, a tokom koje su na pojedinim djelovima vozila uočili tragove svježe farbe", navodi se u saopoštenju Uprave carina. 

Upotrebom uređaja baster, koji je dio specijalnog alata, iza zadnjeg branika otkrivena je posebno izrađena kutija u kojoj su bila sakrivena pakovanja oblijepljena tamnom trakom, sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank. 

Dodaje se da je daljim pregledom vozila ustanovljeno da i u bankinama vozila postoje prepravke i da se i u njima nalaze pakovanja iste sadržine. Ukupno je otkriveno 41 pakovanje sa oko 16 kilograma skanka.

„Kriminalistička obrada koju su sproveli službenici ukazuje na sumnju da je Dž.K. navedeni skank nabavio u Albaniji, u namjeri da ga preko teritorije naše države prokrijumčari u zemlje okruženja, radi dalje prodaje“, navodi se u saopštenju. 

Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja. 

Portal Analitika