Politika

Demokrata: Opsjednutost DPS-a i njihovih novinara prelazi u jedno teže stanje

''Opsjednutost DPS-a i njihovih novinara Demokratama i našim predsjednikom očito prelazi u jedno teže stanje, ali po Demokrate svakako povoljnije. Stanje iz kojeg se bez izuzetka prave greške, čak i one početničke, kakve smo mogli da vidimo u novom reagovanju, formalno - novinara Pobjede, a suštinski - neizostavnog dijela Službe za informisanje Demokratske partije socijalista'', navodi se u reagovanju Demokratske Crne Gore povodom teksta ''Sputnjik matematika i gramatika'' objavljenog danas u Pobjedi.
Demokrata: Opsjednutost DPS-a i njihovih novinara prelazi u jedno teže stanje
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje prenosimo integralno.

U pređašnjem reagovanju Demokrata, između ostalog, navedeno je sledeće: "Upravo takva formulacija i pomenuta računica jasno ukazuje da predsjednik Demokrata pod terminom satelitske partije, nije ubrajao niti jednu partiju manjinskih naroda, već isključivo DPS-ovog predizbornog koalicionog partnera, kao i partiju u narodu poznatu pod imenom "Ramada". Nijesmo ni sanjali da ćemo nekom ko se predstavlja kao urednik politike u jednom mediju morati da objašnjavamo ono što je azbuka politike. Naravno da termin "satelitske partije" predstavlja množinu. 

Prvo, zaprepašćujuće je da novinar koji zdušno podržava DPS ne zna da su se na izbornoj listi DPS-a nalazili predstavnici Liberalne partije, a da je predsjednik te partije danas poslanik Liberalne partije u Skupštini Crne Gore, tako da DPS nema 36, već 35 poslanika. Odnosno, da zaključimo, DPS je nastupila na proteklim izborima zajedno sa Liberalnom partijom na jednoj izbornoj listi u predizbornom aranžmanu. Drugo, partija u narodu poznata pod imenom "Ramada" je samostalno nastupila na proteklim izborima. Tako da, gospodine uredniče politike, jedan i jedan su dva, a dva su, naravno, dovoljna za upotrebu množine. 

Što se tiče medija, predsjednik Demokrata je nakon izbora istovjetne stavove i računice, saopštio svim štampanim i elektronskim medijima u Crnoj Gori koji su za iste iskazali interesovanje. Demokrate vode otvorenu spoljnu politiku, isključivo na javan način, a poznato je da imamo najintenzivniju komunikaciju sa zapadnim partnerima, ali, naravno, "principijelni" urednik politike kada god ima probleme sa činjenicama, hvata se Rusije i Moskve. Sada to radi u negativnom smislu, a nije uvijek bilo tako. Kada je njegov DPS, na čelu sa Đukanovićem, zajedno sa Rusima izvlačio stotine miliona eura iz KAP-a koje su plaćali građani, ćutao je i klimao. Kada je DPS potpisivao Sporazum o saradnju sa Jedinstvenom Rusijom, ćutao je i klimao. Nije on kriv. Kriv je DPS, jer je stav DPS-a i njegov stav. 

Da zaključimo ovu našu prepisku onim što vas najviše boli: opozicija je ostvarila ubjedljivo najbolji rezultat u novijoj istoriji, drastično bolji nego na posljednjim predsjedničkim i parlamentarnim izborima, značajno veći broj glasova od DPS-a i njegovih satelita, a DPS je, uprkos sjevernokorejskoj atmosferi, ostvario manji broj glasova nego na posljednjim izborima, dok je u glavnom gradu Podgorici doživio politički nokaut, koji je uvod u politički kraj posljednjeg diktatorskog režima u Evropi.

Portal Analitika